‘Serbest piyasada fiyat TMO’yu geçebilir’

‘Serbest piyasada fiyat TMO’yu geçebilir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık alım fiyatını gelir destekleriyle 54 lira olarak açıklaması çoğu üretici tarafından olumlu karşılanırken, serbest piyasada fındık fiyatının TMO’nun verdiği fiyatın da üstüne çıkabileceği söyleniyor.

Serbest piyasanın geçen yıl ortalama 27 TL’den başlayıp 48 TL’den kapattığına dikkat çeken Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, yine serbest piyasada fiyatların yükselebileceğini öngördüklerini söyledi.

Serbest piyasayı üretici belirleyecek

Serbest piyasayı da oluşabilecek fiyatları da değerlendiren Şahin, “Serbest piyasada geçen her zaman TMO’nun altında fiyat oluşmaktadır. Ancak arz ve talebe göre değişmektedir. Geçen sezon 27 TL’den başlayan serbest piyasa 48 TL’den kapatmıştır. Bu sezon da 45 TL’nin üzerinde bir fiyattan başlayacağını düşünüyoruz. Bu fiyatın altına düşmez ancak, arz ve talebe göre yükselebilir ve hatta geçen sezon olduğu gibi TMO’nun alım fiyatının üzerine çıkabilir. Serbest piyasada fiyatların yükselmesi için üreticilerin kesinlikle emanete fındık vermemesi ve ihtiyacı kadar pazara indirmesi gerekir. Aksi halde serbest piyasada fındık fiyatı emanete fındık verilirse düşebilir. Bunun için serbest piyasayı belirleyecek olan üreticidir” dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Ekonomi