Serbest kıyafete “reis”lik yaptı

Serbest kıyafete “reis”lik yaptı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kıyafet serbestliği sağlayan yönetmeliği yayımlanmasının ardından, Samsun’daki ilk kez bir lisede serbest kıyafet uygulaması başladı.

 

Okullara kıyafet özgürlüğü getiren yeni düzenleme üzerine Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri serbest kıyafetlerle okula gelerek sınıfları doldurdu. 2013-2014 eğitim öğretim yılının provası gibi gerçekleşen serbest kıyafet ortamı hem sınıflarda hem de okul bahçelerinde renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenciler eşofmanlarıyla, tişörtleriyle, kot pantolonlarıyla okula koştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda tek tip kıyafet dönemini sona erdirmesine bazı öğrenciler tepki gösterirken, bazı öğrenciler ise uygulamadan memnun kaldılar.

ÖĞRENCİLERİN “SERBEST” ENDİŞESİ

Serbest kıyafet uygulamasını beğenmediğini belirten 10. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Dilara Ofluoğlu, “Serbest kıyafet uygulaması bugün ilk defa başladı. Okula geldiğimde çok şaşırdım. Çünkü herkes renkli renkli gelmişti. Serbest kıyafetle okulda disiplinin kaybolacağı konusunda korkularım var. Dar gelirli arkadaşlarımız için durumun kötü olacağını düşünüyorum. Dışarıdan yabancı kişilerin gelmesi kolaylaşabilir. Şu anda kendimi sanki derse değil de okula öylesine gelmiş gibi hissediyorum” dedi.

11. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Zeynep Ayyüce Kabakçı, “Bana göre kötü bir uygulama. Çünkü derslere konsantre ve odaklanma açısından bence hoş olmadı. Onun dışında sınıf farkını çok ortaya çıkardı. Serbest kıyafet uygulaması var ama içi yasaklarla dolu. Ya forma olsun ya da hiç serbest kıyafet olmasın” diye konuştu.

“HER GÜN NE GİYECEĞİM” DERDİ

Serbest kıyafet uygulamasını beğenen öğrencilerden 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Hasan Köknel, “Serbest kıyafet uygulamasının başlamasından dolayı çok memnunum. Serbest kıyafette insan rahat oluyor. Her gün aynı kıyafetten bıktık” ifadelerini kullandı.

10 sınıf öğrencisi Nursela Gündoğdu, “Rahatlık açısından öğrenciler için çok iyi oldu. Bugün okula pantolon ve kazak giyerek geldim. Formalardan daha rahat oldu, memnunum. Sonuçta buraya eğitim almaya geliyoruz. Okulun kıyafetiyle bir alakası yoktur” şeklinde konuştu.

10 sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hilal Cömert ise, “Bence bu uygulama çok rahat oldu. Çünkü herkes daha rahat bir şekilde giyinebilecek. Ama bazı günler kızlar açısından sıkıntı olabilir. Çünkü ‘her gün ne giyeceğim’ derdi başlayabilir” açıklamasında bulundu.

Öte yandan, resmi kıyafetli polisler de okul önlerinde güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim