Sepetçilik ÇABED ile yaşayacak

Sepetçilik ÇABED ile yaşayacak
Çarşamba Kaymakamlığı ve İş-Kur desteği ile Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği üyelerinin Faydalanacağı sepetçilik kursu açılıyor

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba’nın eski mesleklerinden olan ve Çarşamba’da sayıları artık oldukça azalan fındık dalından sepet zanaatkarları yok olmaya yüz tutmuş bir meslek görünümünde. Çarşamba’da bir elin parmaklarını bile geçmeyecek kadar az kalan sepet zanaatkarlarına bir umut Çarşamba Kaymakamlığından geldi. Kaymakamlık İş-Kur İle yaptığı proje kapsamında sepetçiliği yaşatma kararı aldı. Kursiyer olarak Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği’nden seçilecek olan kursiyerlerle birlikte başlayacak olan sepet dokuma kursu ile sepetçilik mesleği yeniden canlandırılacak.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Deniz yaptığı açıklamalarda, “Çarşamba Kaymakamlığı, İş-Kur, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ortaklaşa düzenlediğimiz  “Sepet Dokuma Kursunu” başlatacağız. Yaklaşık 25 kişilik istihdama yönelik iş imkanı bulacaktır. Kursiyerlerimiz yaptıkları iş karşılığında günlük 25 TL para alacaklar. İş-Kur ile birlikte bu güne kadar düzenlediğimiz bu 5 ci kursumuz. Sepet dokuma kursunun kuruluşunun amacı, daha çok Kaymakamlığın isteği üzerine oldu. Amacımız, bu mesleğin bitmemesini, devam etmesini sağlamaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber