Şenol Güneş’ten ‘İzlanda’ sitemi

Şenol Güneş’ten ‘İzlanda’ sitemi
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Milli Takım’ın İzlanda’ya 3-0 mağlup olduğu maçın ardından milli oyuncuların hedef alınmasına sitem etti.

Yeşil-beyazlı takımın tecrübeli teknik adamı Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bursa’nın kurtuluşunu kutlayarak konuşmasına başlayan Güneş, “Savaştan uzak, barışın hakim olduğu bir ülke herkesin arzusudur. Böyle bir ülkede yaşıyoruz” dedi. Lige güzel bir futbol oynamak için başladıklarını ifade eden Güneş, “Lige verilen arada iki hazırlık maçı yaptık. Tüm oyuncularımızı oynatmayı istedik. İki maçta da her geçen gün geliştiğimizi gördük" açıklamasını yaptı.

“HEDEFİMİZ İLK 5”

Bu hafta ligde oynayacakları Gençlerbirliği maçını değerlendiren Güneş, “Gençlerbirliği maçı dışta da olsa önemli ve kritik bir maç. Rakibimiz koşan bir ekip. Bizde iyi bir takımız. 3 puanla ayrılmak istiyoruz, bu gücümüzde var. Milli takımdan gelen oyunculardan Ozan bizimle idmana katıldı. Enes dün İstanbul’a geldi. Onların son durumuna bakarak karar vermek durumdayım. Şuan Enes ve Bakaye’yi bilmiyorum. Ozan daha iyi durumda. Genel olarak çalışmalardan memnunum. Arkadaşlığın geliştiğini düşünüyorum. Gençlerbirliği maçı kritik maç. Ligdeki görüntümüz iyi bir görüntü değil. Hedefimiz ilk 5. Bu hedefimiz için çok daha çalışmaya ihtiyaç var. Bu kadronun da bunu başaracak gücü olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

“BEKLEDİĞİM OZAN SAHADA YOK”

Ozan İpek’in Gençlerbirliği maçında oynayıp oynayamayacağının sorulması üzerine Şenol Güneş, “Ozan İpek’in kalitesine inanıyorum. Bir savaş vermesi gerektiğini söyledim. O da bu savaşı vereceğini söyledi. Ozan ve Volkan takımın büyümesinde emeği olan oyuncular. Sorumlulukları da fazla. Hazır oldukları ve oynamadıkları zamanda itiraz etmeyecekler. Maçın içinde yaptığı hareketin doğru olmadığını o da söyledi. Bir biz takımız ve herkes bu takımın parçası. Takımı da sahiplenme duygusunu üzerine almalı. Tam hazır olduğunu düşünmüyorum. Ozan’ın gayreti var ama veriminin de artması gerekiyor. Kötü değil ama benim beklediğim Ozan’da değil. Maçın gidişatına göre oynama durumu belli olur. Rekabete hazır olmalı. Bir görev alınır ve yerine getirilir. Siz kaptansınız, oynamadığınız zaman değilsiniz. Böyle bir şey yok. Ozan, bizim önemli bir oyuncumuzdur. Ozan’da diğer oyuncular gibi hata yapabilir” yorumunda bulundu.

“BÖYLE ÜLKEDEN FUTBOLCU ÇIKMAZ”

A Milli Takım’ın İzlanda ile oynadığı karşılaşmada aldığı mağlubiyeti değerlendiren Güneş, şöyle konuştu:

“Hepimiz Türk Mili Takımı’nın bireyiyiz. Ben bir kişi olarak takımın başarılı olmasını isterim. Türkiye’de en büyük sorun yapısal reformlar yapılmıyor. Tavanda, tepede başarılı bir sonuç aldığımız zaman çok güzel örnek gösterirsiniz. Bu maça kötü başladık, kötü oynadık ve bitirdik. Bu maçı yenseydik de grupta yerimiz garanti değildi. Bu maç kaybedildiği zamanda, kazanıldığı zamanda hiçbir şey bitmedi. Yarış devam ediyor. İyi sonuçlarda kahraman, kaybedilen maçlarda günah keçisi arıyoruz. Ülke futbolunda altyapıdan gelen futbolcuları acımasız şekilde yok etmeye çalışıyoruz. Onur Kıvrak 4 sene kalecilik yapmak için kadroya girmedi. Bugün bir çizgi yakaladı ama bir maçta yok etmeye çalışıyoruz. Bu Burak içinde Selçuk için de kaleci Volkan için de geçerli. İlkeleri olan kulüpler bunları aramazlar, gereğini yaparlar. Medyamızda, antrenörlerde bunu çok yapıyoruz. Ekonomisi iyi olan herşeyi oturan takımlarda bu tip kötü sonuçlar daha az olur. Kurumsal yapılar oturmalı. 10-15 yılda ürettiğimiz oyuncuları 1 maçta yok etmeye çalışıyoruz. Böyle bir ülkeden futbolcu çıkmaz. Her oyuncumuz ile kavga ediyoruz. Benim oyuncum daha iyi daha kötü diyoruz. Bunları bizde yaşayacağız. Altyapı da çok başarılı olan oyuncuyu A takım oyuncusu ile yarışıyoruz. Tecrübeli bir oyuncunun hatasına göz yumuyoruz. Bütün bu değerleri düzeltecek olan şey futbol düşünürleri. Bugün maç sonucu ne olursa olsun sonuçlar aynı duruyor” diye konuştu.

“GELECEKTEN UMUTLUYUM”

Takımın son durumunun sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, “Josue iyi bir oyuncu. Umarım bir katkı yaparlar. Sezon başındayız, bunun baskını yaşamak istemiyoruz ama gol bulamayınca bu gündeme gelecek. Bırakın gol atmayı maç kazanamadık. İstikrarlı bir şekilde seri galibiyetler alırsak, takımın ivmesi yükselecektir. Elimizdeki oyunculardan Volkan’ın gol atma anlayışı daha iyi durumda. İyi oynuyordu ama gol yollarında sıkıntısı vardı. Sezon başındaki hazırlık maçlarımıza göre bu maçlar daha iyi. O yüzden umutluyum” dedi.

“BEN AYDIN’LA ANLAŞAMIYORUM”

Kadro dışı bırakılan Aydın Karabulut’un tekrar takıma dönmesinin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, “Aydın nitelikli bir oyuncu ama güven duygusu olarak sarsıldığımı söyleyebilirim. 3-4 defa konuştuktan sonra aynı yanlışlar devam etti. Bu kadar konuştuğumuz bir oyuncuyu kaybettik. Ben onun sorunlarıyla ilgilenirsem elimdeki oyunculara haksızlık ederim. Benim listemde yok. Ben onunla anlaşamıyorum. Elimde değiştiremeyeceğim oyuncular arasında Volkan vardı. İnşallah Türkiye’nin bir numarası olur. Ona katkı yapmak beni onurlandırır. Kendisi istiyor, kendisi yapıyor. 25 yaşından sonra oyuncu ekonomik olarak bizden daha iyi oluyor. Şuan da bize dönüş yapması benim kanaatime göre uygun değil. Kulübe haksızlık yapmış oluruz. Benim gündemimde bu olamaz. Benim milli takımda olan oyuncularıma da başarılar dilerim. Önceliğim Gençlerbirliği maçı” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir