Sendikalardan Erdoğan'a suç duyurusu

Sendikalardan Erdoğana suç duyurusu
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında “yargı görevini yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkileme” iddialarından suç

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan sendika üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı.Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Başbakan Erdoğan’ın AK Parti 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda ‘Molotofkokteyli kullananları bu kadar rahat bırakırsanız, bunlar bir kapıdan girip öbür kapıdan çıkarsa, bu ülkede terörle mücadele zorlaşır ve maalesef şuandaki sıkıntımızın altında biraz da bu yatıyor’ yönündeki açıklamaları, yargı görevini yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkileme suçlarını oluşturmaktadır. Bu nedenle Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Çerkezoğlu’na, Galatasaray taraftarının dün Taksim Meydanı’nda yaptığı şampiyonluk kutlamasına ilişkin sorular soruldu. Sorular üzerine Çerkezoğlu “Aslında Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’a yasaklanmasının gerçek nedeninin, fiziki nedenler olmadığını günler öncesinden ifade ettik. Asıl amacın politik olduğunu belirttik. Meydanın bütün olarak emekçilere kapatılmak istendiğini vurguladık. Dün akşam binlerce Galatasaray taraftarı gece karanlığında kutlayabilmişlerdir. Herhangi bir olumsuz tablo ortaya çıkmamıştır. Taraftarın şampiyonluğu kutlaması doğaldır tabi ki. Taksim 1 Mayıs meydanıdır. Taksim’in keyfi biçimde kapatılması kabul edilemez. Bundan sonrada 1 Mayısları Taksim’de kutlama yönündeki kararlılığımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, 1 Mayıs'ta yaşanan olaylarla ilgili Halkların Demokratik Kongresi üyeleri Çağlayan Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Basın açıklaması yapan HDK üyeleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun istifaetmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş