Selzedelere 1000’er TL yardım

Selzedelere 1000’er TL yardım
Samsun İl Genel Meclisi Temmuz ayı son birleşimini Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt’un başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Samsun İl Genel Meclisi Temmuz ayının son birleşiminde Canik ilçesinde yaşanan afetle ilgili konuşma yapan Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek, bölgede bulunan ve evini su basan vatandaşlara Başbakanlık’tan gönderilen 2.5 milyon TL’den ilk etapta 1000’er TL dağıtılacağını ifade ederek, “Canik ilçemizde büyük bir afet yaşadık. Olayın intikal ettiği saatlerde Samsun İl Özel İdaresi ekipleri olarak olay yerine hızlı bir şekilde ulaştık. Yoğun yağışa yakalandık. Çok büyük bir feyezan gerçekleşti ve herşey birkaç dakika içinde oldu. Tek tesellimiz ise feyezanın gece geç saatlerde meydana gelmiş olmasıdır. Lovelet gibi büyük bir alışveriş merkezinin açık olduğu saatlerde meydana gelmiş olsaydı bu olay can kaybı sayısı çok yüksek olacaktı. Biz olayların başından sonuna kadar olay yerinde olduk. Ekiplerimiz sabaha karşı evlerine döndüler. Bugünden itibaren evine su girenlere 1000’er TL yardım yapılacak. Pazartesi’den sonra da diğer yardımlar yapılacaktır” diye konuştu.

 

Öte yandan Meclisin gündem maddeleri arasında yer alan Çakallı-Kavak-Üçhanlar-Toptepe güzergahındaki eski Ankara Şosesinin iyileştirilmesi, güzergahta bulunan tarihi köprü ve menfezlerin onarılması ve turizme kazandırılması için Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun ortaklaşa hazırladığı rapor meclis üyelerinin onayından geçti.

 

Güzergahta Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit zamanında 1882 – 1894 yılları arasında inşa edilen 4 adet köprü 5 adet menfez yapıldığını ve halen araç trafiğinde bu eserlerin kullanıldığı gözlemlenmiş olduğu belirten Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyesi Nurullah Hekimoğlu, bölgede define arayan define avcılarına şu sözlerle seslendi; Define avcıları bu eserleri fazlasıyla tahrip etmişler. Buralarda hazine yok. Bu yüzden bu eserleri yalandan yere tahrip etmeyin. Tarihi dokuya zarar vermeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz