Sel suları kadını böyle sürükledi

Sel suları kadını böyle sürükledi
İzmir'de dün etkili olan sağanak yağışta sele kapılan kadın, yaklaşık 2 kilometre boyunca sürüklendi. Ölümden dönen kadını arkasından koşarak gelen kocası kurtardı.

İzmir'de dün öğleden sonra başlayan ve kısa bir süre etkili olan sağanak yağış, hayatı adeta felç etti. Birçok bölgede su baskınları yaşanırken, onlarca ev ve iş yeri zarar gördü. Gültepe’de ise çok sayıda araç sel sularına kapıldı. Öte yandan Gültepe Adem Yavuz Caddesi üzerinde sele kapılan tüpçü Adem Altıparmak'ın eşi Sümeyye Altıparmak’ın görüntüleri Gültepe Nene Hatun Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından amatör kameralara yansıdı.

Sel suları cadde boyu ilerlerken, tüp arabası sele kapılıyor, ardından sel sularına Sümeyye Altıparmak da kapılıyor. Altıparmak'ın arkasından gelen çöp konteyneri ile tüp arabasını arasında sıkışıyor. Kendini kurtaran Sümeyye Altıparmak, ayağa kalkmak üzere iken ardından tekrar hızla gelen çöp konteyneri, talihsiz kadını tekrar yere yatırıyor ve sel suları ile ilerliyor. Görüntüleri çeken öğrenciler ise, kadının sele kapılmasıyla çığlıklar atıyor. Bu sırada sel suları arasında bata çıka giden Sümeyye Altıparmak'ı gören vatandaşlar çaresizce izliyor.

Adem Altıparmak ise eşini kurtarmak için bir üst caddeden koşturuyor. Yaklaşık 2 kilometre sürüklenen kadın, Boğaziçi Caddesi'nde demir parmaklıklarına tutunurken arkasından gelen eşi Adem Altıparmak kurtardı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı kadın, tedavisin ardından taburcu edildi. Sele kapılan kadını gören Ömer Gül isimli vatandaş,

"Dün meydana gelen olayda, ben evden izlerken bir kadın sel sularına kapılmış ilerliyordu. Yardım etmek için evden çıktım geldim ama kadın gözden kayboldu. Daha sonra sürüklenen araçlar yolu kesti. Sele kapılan Sümeyye Altıparmak’ı kurtarmak için eşi Adem Altıparmak sel suların içerisinde geliyordu. Ancak o yolu kesen araçlara çarptı. Daha sonra selden çıkarak üst yoldan koşarak eşini kurtarmaya gitti’’ dedi.

MAHALLE MUHTARI 2 DEFA BÜYÜKŞEHİRE DİLEKÇE VERMİŞ
Trakya Mahalle Muhtarı Mehmet Solak ise, "Her yağmur yağdığında olduğu gibi bu yağmurda da maalesef ki maddi hasarlar ve yaralı oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 2 defa yağmur suyu kanalı yapılması için dilekçe verdim. Bize yapılacak diye geri bildirim geldi ama bu zamana kadar maalesef bir gelişme olmadı. Mahallemiz bu konuda çok mağdur oldu ve olmaya da devam ediyor. İlgililerin yardımlarını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl da yine selde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha fazla insanımız ölmesin" dedi.

Öte yandan, Adem Yavuz Caddesi’nde 2 metre yüksekliğe kadar ulaşan sel sularının verdiği zarı onarmak için mahalle sakinleri çalışmaya başladı. Kimi vatandaş evi kimi ise arabasındaki zararı tespit edip belediyeye dilekçe verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş