Şekerlerin Yerini Harçlık Aldı

Şekerlerin Yerini Harçlık Aldı
Çarşamba ilçesi Doğuyaka’da bayramlık şeker satışı yapan Esnaf Kaşif Dalkalem, geçen seneye göre bu sene şeker fiyatlarının biraz daha yüksek olduğunu söyledi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Doğuyaka’da Şeker Satışı işi ile uğraşan Kaşif Dalkalem, "Geçen seneye göre talep yok. Artık vatandaşlar pek şekere yönelmiyor. Pek önemsemiyor. Şeker yerine vatandaşlarımız küçüklere bayram harçlığı veriyorlar" dedi.

"Şeker yerine bayram harçlığı veriyorlar"

Geçen seneye göre bayram şekerine talep olmadığını vurgulayan Esnaf Kaşif Dalkalem, "Geçen seneye oranla bu sene şeker fiyatları biraz daha yüksek tabi. Buda vatandaşı biraz daha tedirgin ediyor. Ama genelde piyasa yüksek zaten. Bir kilo Bayram Şekeri 150 lira ama normal ucuz şeker var Konya şekeri diye adlandırılan. Onun fiyatı daha düşük. 70-80 lira o civarda satılıyor. Geçen seneye göre talep yok artık. Vatandaşlar pek şekere yönelmiyor, pek önemsemiyor. Şeker yerine bayram harçlığı veriyorlar. Eskisi gibi çocuklar şekerde toplamıyor. Çocukların bir bayram heyecanı yok. Büyükler zaten şeker yemiyor. Bayram ziyaretleri azaldı. Dolayısıyla ikramlarda azaldı. Şekerde kalite aynı. Vatandaşta para var ama şekere harcamaya para yok." Şeklinde konuştu.

img-0853.jpg

img-0843.jpg

img-0841.jpg

img-0850.jpg

img-0849.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir