“ŞEKERİN TADI KAÇTI”

“ŞEKERİN TADI KAÇTI”
Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, artan şeker fiyatlarına tepki gösterdi.

Son dönemde fahiş rakamlara ulaşan şeker fiyatlarına tepkisini dile getiren Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, şekere yapılan zammın kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Maaşlara %70 zam yapılmalı”

Başkan Avcı, “Şuan Şeker Fabrikaları 2021 yılının mahsulünü işlemelerine rağmen hangi gerekçeyle böyle bir zam yaptılar. Çiftçilerimizin elinden şeker pancarını 350/400 TL’den aldılar. Bu fiyattan aldıkları şeker pancarına nasıl bir maliyet eklendi de daha birkaç ay önce yüzde 48 zam yapmalarına rağmen yeniden yüzde 67 zam yapmayı hangi gerekçeye dayandıracaklar. İnsanlar zaten çok zor şartlarda geçimini sağlamaya çalışırken, enflasyon altında inim inim inlerken, asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam daha ellerine geçmeden elektriğe doğal gaza, mazota, benzine yapılan zamlarla eriyip gitmiştir. Temmuz ayında yapılacak iyileştirme çalışmaları devam ederken yapılan zamlarla yapacakları iyileştirmeyi önceden zamlarla milletin elinden almak bu olsa gerek. Bu şartlar altında memura emekliye asgari ücretliye en az yüzde 70 daha zam yapılırsa enflasyondan biraz korunmuş olurlar.” değerlendirmesini yaptı.

“Bize hain diyenler, şimdi biraz düşünün”

Başkan Avcı açıklamalarının devamında, “Şeker Fabrikaları özelleştirilmesin dediğimiz de bize hain diyenler, şapkanızı önünüze koyup düşünün biraz. Kim haklı çıktı? Keşke biz haklı çıkmasaydık. Çiftçilerimizin elinden 400 TL’ye aldığınız şeker pancarının küspesini aynı çiftçilerimize 1250 TL’den sattığınız yetmezmiş gibi şimdi de şekeri stoklayıp sonrada zammı bindirdiniz. Bu zammın ivedilikle geri alınması Büyük Birlik Partimizin talebidir.Cumhur  ittifakının bir ortağı olarak hükümetimiz tarafından bu haklı talebimizin yerine getirilmesi, bu talebin şahsımız adına değil, Türk milletinin adına olduğunu bütün kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber