Şeker'in Konuğu Uzman Ertürk Oldu

Şeker'in Konuğu Uzman Ertürk Oldu
Her hafta Cuma günü yayınlanan ve Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’in sunduğu “Gündem Özel” programının son konuğu Bilişim Uzmanı ve Çarşamba Çevre ve Çiftçiler Derneği Kurucu Üyesi İbrahim Ertürk oldu.

Haber Expres Tv bünyesinde yayın yapan ve Haber Expres Gazetesi Yazı işleri Müdürü Erol Şeker'in sunduğu 'Gündem Özel' programının geçtiğimiz Cuma gecesi son konuğu Bilişim Uzmanı ve Çarşamba Çevre ve Çiftçiler Derneği Kurucu Üyesi İbrahim Ertürk oldu. Canlı yayın programında Çarşamba'ya yapılan Biyokütle Enerji Santrali hakkında vatandaşların merak ettikleri ve eylemler ile tepkiler masaya yatırıldı.

Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesinde geçmiş yıllarda tarım arazisinden çıkartılarak ticari alan olarak tescillenmiş alanda kurulan fabrika için halkın tepki ve eylemlerin arttığı dile getirildi. Eylemlerde ön plana çıkan isimlerden Bilişim Uzmanı İbrahim Ertürk, bu fabrikanın tarım ovası olan Çarşamba dışında Laik- Kavak gibi ilçelerde yapıldığında kendilerinin de destekleyeceklerini dile getirerek hukuk mücadelesin devam ettiğini ve bilirkişi raporları ve mahkemenin kararlarını beklediklerini dile getirdi.

 Programda Biyokütle Enerji Santrali termik santral midir neden ısrarla Biyokütle değil de neden ve ısrarla termik santral şeklinde ifade edildiğini açıklarken kendisine santral nedeni ile saldırı olduğunu bunun kendisince ve bazı devlet organlarınca kişi ve kişilerin belli olduğunu ve hukuki yargılamanın sürmesi nedeni ile açıklama yapamayacağını belirterek, “Biz kanunlar çerçevesinde hakkımızı aramaya devam ediyoruz. Lakin bu saldırıyı aynı siyaset içinde bulunan kendi siyaset davamın içinde ki isimlerce yapılmamış olması derinden yaralamıştır. Sonucunu bizde beklediğimiz dava hakkında açıklama yapamayacağım diyerek programı sürdürdü.

Program sürecince izleyicilerden büyük destek alan Gündem Özel yayını Bilişim Uzmanı Ertürk, santralin derin su sıkıntısı, havaya salınan duman ve zararlının konuşulması ve gelen yorumlarla izleyici sayısı reytingi büyük beğeniye nende oldu. Yayın bitimi Ertürk ile Şeker’in fotoğraf çektirmesi ile program sona erdi.

HABER: Nurhan GÜZEL - Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber