Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“ŞEKER’DE ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ MÜ!??”

“ŞEKER’DE ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ MÜ!??”

Uzun süredir yazı yazmıyordum. Başlamamla birlikte bir okuyucum ısrarla bu yazısının benim köşe yazım içinde yayımlanmasını rica etti. Bende kırmıyor yayınlıyorum.

1 – Öncelikle bu yazıyı ön yargılı okumayınız!
2 – Öncelikle aşağıda verdiğim linkte ki eski yazıları, sonra yazımı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
3 – Çarşamba Şeker Fabrikasını şirinlik aleti gibi kullananları ne tarih ne bu memleket asla affetmeyecek.

Kaldı ki bu iki yazımı okuduktan sonra kim ne anlayacak?  
Şaşıracak mısınız? Bence HAYIR…
Çünkü çoğu için bu günlerde olayın çok önemi YOK..
Ama elimizdeki fabrikalar, sevdiklerimiz erkenden bir bir gitmeye başladıkça,
Hepsini kaybettikçe çok geç olsa da iyi anlayacak ama o gün iş işten çoktan geçmiş olacak!..

İşte ilk yazı Erol bey sizin dikkatimi çeken köşe yazınız. Bununla başlamak istiyorum.
Yazınızın başlığı;  
"ÜVEY EVLADIN ŞU BACASINI TÜTTÜRÜN ARTIK..."
https://www.haberexpres.com.tr/uvey-evladin-su-bacasini-tutturun-artik-46690h.htm
***  
Siyasette son günlerde yaşananları görünce aklıma rahmetli Demirel’in sözü misali;
“Dün dündür, bu gün de bu gündür”geldi.
Hatırlarsanız geçen hafta “Çarşamba Şeker Fabrikası, Dev Fabrika yeniden açılıyor” manşetleri Ülke gündeminde oturdu.
Öylesine ki Suriye, Irak ve hatta İran’ın büyük komutanının öldürülmesinden daha çok yer aldı. İlk anlarda bizlerde çok çok mutlu olduk.
Ama biraz oturup geçmişi düşünüp, vatandaşların sözleri ve bazı yazıları hatırlayınca beynimde şimşekler çaktı.
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş o gün, “Şeker fabrikamızı yeniden faaliyete geçirmek için çok uğraştık açtırmaya ramak kaldı. Ama Çarşamba, Tekkeköy, Bafra, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Asarcık, Alaçam gibi ilçelerden toplamda 150 bin ton şeker pancarı ekilmesi şart. Biz elimizden geleni yapacağız” dedi.
Hatta Vekilim öylesine hazırlanmış ki; Gazetecilerin soracağı tüm soruları kendisi sordu.
Dikkatimi çeken diğer konuyu siz Erol Şeker, “Vezirköprü, Havza Samsun’un ilçesi değil mi?. Onları neden saymadınız sorusu gözümden kaçmadı. Cevap hık- mık…Kota olacak mı sorusunu sordunuz, hık- mık- valla…. Bahaneler, oyunlar, tezgahlar durmak yok tezgaha devam manasıydı…”
İnandırıcılık SIFIR…
Tabi Terme, Ayvacık, Salıpazarı gibi ilçelerin hiç anılmaması da ayrı olay ve dikkat çekici?
Ama tarih yalan söylemez, her ne kadar tüm bilgileri insanlar tarihe kayıt etse de gerçekleri basında elinde tutuyor.
Bakın Vekil çok değil, “FABRİKA AÇILACAK” sözlerinden 11 ay önce 01 Şubat 2019 tarihinde kapanan Haber Gazetesi ve Haberakstv’de ve gazetenizde ki açıklamalarında; “… Çarşamba Şeker Fabrikasının alanı bin 500 dönüm. Mevcut OSB kadar. Biz Çarşamba Şeker Fabrikasını özelleştirmeden çıkardık. Burası satılmasın dedik.
İl başkanlığım döneminde orasının 813 dönümünü tarım dışına çıkartmıştık. 2016'da da OSB kararı verildi. Ama bununla da yetinmeyeceğiz, belki o fabrikaları değerlendirebilecek yatırımcı bulursak OSB kapsamında verebiliriz ya da tekrar OSB'ye ilave ederek, bin 500 dönümde karma OSB yapabiliriz".

http://www.habergazetesi.com.tr/haber/5437003/fuat-koktas-hayal-ettigim-gibi-olmadi
“ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜÜÜÜ…”
*** 
Dolarla, Euro’larla beslenen; sağanak reklamla sırıl sıklam ıslatıp sulanan memleketimin ala kargaları;

Ağzında ki peynirle nasıl şarkı söyleyeceğini şaşırdı, şarkı söylemek için azını her açtığında peynir kırıntıları ve salya saçılıyor.
Her biri arlanmadan, utanmadan, sıkılmadan, bostana dadanmışlar. Bu kargalar ham veya olmuş fark etmeden alenen karpuzların içini oyuyor, korkuluklara dalkavukluk ediyor. Şaklabanlık ederken, taklacı güvercinleri şaşkınlıktan uçamaz olmuşlar. Yalakalık, çok peynir yedirince; özellikle besleme manşetleri “ Müjde” diye yayınlıyorlar.
Aynı isimlerin yarın çıkıp “Bu memlekette Şeker fabrikası şeker pancarı ekilmedi açılmıyor, açamadık. Burayı Karma OGSB vs vs diyerek lafın gelişi zengin paralı göbekli, koltuk, makam sahibi şımarıklara vermeye kalkarsalar” inanın ki art niyetli falan değil gönülden söylüyorum; Tek Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın tertemiz ve heyecanla yaptığı çalışmasına acırım.
Eski başkanın arazi, binalar için yaptığı alaverelerin karşısında iş ve istihdam alanı oluşturmak ve daha iyi bir Çarşamba’yı halka birlikte inşa edebilmek için Tekstil fabrikası, şehrin alt yapı çalışması, her mahalleye doğalgaz projesi vs çalışmalarını Başkan Doğan’ın çok iyi biliyoruz.
O nedenle Başkan Halit Doğan asla yalnız kalmayacak.  Çarşamba Başkanına da, Şeker Fabrikasına da diğer yatırımlarına da sahip çıkacaktır, hatta çıkmak zorundadır.
Çünkü elimizden kayıp giden değerler gelecek nesillerin köle olması kaçınılmaz görünüyor. Şimdiden zemin hazırlanıyor farkında mısınız? Zenginler daha zengin, fakir yok oluyor uyanın…
 Haydi, el ele verelim gerçek aslında öz evladımız fabrikamızı “Üvey evladı kurtaralım.” Yeniden herkesi şeker pancarı ekmeye, vekilin de hayallerini suya dökmeye var mısınız?  
Samsun tüm ilçeleri ile “Öz evlatlar” dimdik ayakta dursun ki; geleceğimizin tadı kaçmasın. Ne dersiniz?”
***
Yazı kanımca çok konuşulacak ama her zamanki gibi kapı arkalarında! Bakalım neler olacak. Yazıyı gönderen okuyucumuz mu haklı, yoksa Vekil ve Karma OGSB hayali diyerek işadamlarına o arazi için söz verenler mi, hep birlikte izleyip göreceğiz. 
Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi