Şeker’de Hedef Başka mı?

Şeker’de Hedef Başka mı?
Yeniden üretime başlaması beklenen Çarşamba Şeker Fabrikası’nın, Varlık Fonu’na geçişi sonrasında sessizlik ve ortaya atılan iddialar tedirginlik yaratıyor.

Özelleştirmesi durdurulmuştu

Bölgede önemli bir sanayi olan ve 2011 yılında üretime ara verilen C Portföy’de bulunan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın satış kararı, Şeker-İş Sendikası’nın itirazıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2012 yılında iptal edilmişti. Özelleştirme kapsamından çıkartılan Çarşamba Şeker, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ‘Varlık Fonu’na devredilmişti.

seker’de-hedef-baska-mi-(2).jpg



Varlık Fonu’nda yönetim muamması!

Varlık Fonu devri sonrasında fabrikada bacanın tütebilmesi ve gerekli adımların atılabilmesi için yönetim kurulunun oluşturulması gerektiği kamuoyunca bilinirken, kurulun oluşturulması için ilgili adımların atılmaması endişeye sevkediyor. Ülkede son dönemde yaşanan afetler ve çeşitli nedenlerden dolayı oluşturulamayan yönetim kurulunun oluşturulması halinde fabrikaya ödeneğin sağlanacağı ve bakım onarım çalışmalarının tamamlanarak fabrikanın pancar işleme hizmetinin başlaması planlanıyor.

 

seker’de-hedef-baska-mi-(1).jpg
Yönetim Kurulu’na Hisarcıklıoğlu ismi gündemde

Öte yandan oluşturulması beklenen yönetim Kurulu’nda bulunacağı iddia edilen isim dikkat çekti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu isminin, Varlık Fonu tarafından belirlenecek Yönetim Kurulunda bulunacağı iddiaları ortaya atılması tedirginlik seviyesini daha da artırdı.

‘Farklı amaçla mı çalışacak?’ iddiası

 

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın revizyon çalışmalarının yavaş ilerlemesinin nedeni olarak pancar üretiminin az olmasından kaynaklandığı, kuraklık ve nakliye maliyetlerinin arttığı iddiaları ile çalıştırılmama bahaneleri öne sürülüyor. Ayrıca fabrikanın asıl açılmama nedeni olarak, fabrika binalarının başka sektörlere tahsisinin gerçekleşeceği, fabrika arazisinin de hemen bitişiğinde bulunan Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’ne Varlık Fonu’nda görev alacağı iddia edilen Hisarcıklıoğlu’nun da desteği ile devredilmesinin düşünüldüğü iddiaları Şeker Fabrikası işçileri ile Çarşamba ve Samsunlularda tedirginlik ve tepkilere neden olduğu belirtiliyor.

Endişe içinde beklenen süreçte Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan önceki gün gazetemize yaptığı açıklamada Çarşamba Şeker Fabrikası’nın çalışması için ellerinden gelen gayreti AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile verdiklerini, olumlu gelişmelerin yakın zamanda almayı hedeflediklerini ve fabrikanın davullu-zurnalı açılışını yapmayı arzuladıklarını ifade etmişti.

 

seker’de-hedef-baska-mi.jpg
HABER: Büşra KOCATAŞ –Aybüke ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber