Şekerbank’ta, KGF’ye özel sıfır komisyon

Şekerbank’ta, KGF’ye özel sıfır komisyon
Yeterli teminat bulamayan KOBİ, esnaf ve çiftçilere Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF) desteği ile finansman sunan Şekerbank, masrafsız sağladığı kredinin yanında müşterilerinin KGF’ye ödeyecekleri komisyonları da ilk yıldan sonra kendisi üstleniyor

Ekonominin bel kemiği olan KOBİ’lere verdiği desteği artırarak sürdüren Şekerbank, Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF) ile yeni bir protokol imzaladı. Banka, başvuru süreçlerinin hızlandığı KGF ile imzaladığı protokol kapsamında teminat yetersizliği bulunan KOBİ, esnaf, mikro işletme ve çiftçilere ihtiyaçları doğrultusunda finansman sağlıyor ve müşterilerinin KGF’ye ödeyecekleri komisyonları ikinci sene itibariyle üstleniyor.

Anadolu’daki mikro işletmelere özel fırsat

Şekerbank, KGF ile imzaladığı protokol ile Hazine Destekli Portföy Garanti Sistemi (PGS) kapsamında KOBİ’lere 2,5 milyon TL’ye kadar 60 aya varan vadeler sunuyor, Anadolu’da yaygın şube ağı bulunan Banka, protokol kapsamında KOBİ’lerin ekonomiden daha fazla pay almasının hedeflendiği Anadolu’daki 43 ilde, Mikro KOBİ’lere Mikro Krediler programı çerçevesinde 70 bin TL’ye kadar, 36 aya varan vadelerle finansman sağlıyor. Şekerbank, Anadolu Bankacılığı misyonu doğrultusunda, KGF teminatıyla sağladığı Mikro Krediler Projesi ile cirosu 8 milyon TL’ye kadar Anadolulu esnaf ve işletmelerin ekonomiye dahil edilerek işlerini büyütmelerine destek olmayı hedefliyor.

sekerbank.jpg

Murat Sabaz: “KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırıyoruz”

Kuruluş misyonu üretimi desteklemek olan ve KOBİ’lerin yani asıl üreten kesimin varlığının ve gelişiminin Şekerbank için özel bir önem taşıdığını vurgulayan Şekerbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Sabaz; “Sektörün son yıllarda odaklandığı KOBİ, esnaf ve tarım bankacılığında yaygın bir müşteri tabanımız ve köklü uzmanlığımız bulunuyor. Toplam kredi portföyümüzün yarısını KOBİ ve tarım kredilerimiz oluşturuyor. Hükümetimizin ajandasının üst sırasında yer alan KOBİ’lere yönelik ilave destek paketleri kapsamında KGF ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile teminat bulmakta zorlanan KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırıyoruz” dedi.

“Ekonominin çarkları daha güçlü dönecek”

Kredi Garanti Fonu teminatıyla KOBİ’lerin desteklenmesinin önemine değinen ve bu düzenlemelerin ekonominin çarklarının daha güçlü dönmesinde önemli rol oynayacağını belirten Sabaz, “KGF kapsamında başlattığımız kampanya ile müşterilerimizin KGF teminatlı kredilerinde kredi kullandırım masrafını ve ilk sene hariç KGF komisyon bedelini almıyoruz. Avantajlı faiz oranları da sunduğumuz kampanyamızda müşterilerimiz sadece ilk başvuru sırasında kullanılan kredinin tutarı üzerinden KGF’nin belirlediği oranda ilk komisyonu ve başvuru ücretini öderken, kredinin vadesi boyunca ileriki senelerde müşterilerimizin kredi bakiyesi üzerinden ödenmesi gereken yıllık komisyonu ise Şekerbank olarak biz üstleniyoruz” dedi.

KGF teminatıyla kredi imkanından yararlanmak isteyen KOBİ, esnaf, mikro işletme ve çiftçiler, 444 00 29 “Üretene Destek Hattı” aracılığıyla bilgi alabilirler ya da en yakın Şekerbank şubesini ziyaret ederek başvuruda bulunabilirler.

HABER-FOTO:Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi