Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Şeker yeniden tadımızı geri getirecektir

Şeker yeniden tadımızı geri getirecektir

 

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile ilçemizde de bir dizi etkinlik düzenlendi. Her ne kadar engelliler için beklenen çalışmalar tam olarak yapılmamış olsa bile yine de engelliler günlerinde düzenlenen aktivitelerle doyasıya eğlendiler.

Bu noktada Belediye Başkanı ve İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve sahibi Ahmet Yılmaz’ a katkıları nedeni ile teşekkür ediyoruz.

Bu teşekkürü yapıyoruz ama eleştirileri eksiltecek de değiliz. Şehir mobilyalarını unutmuyoruz ve gündem den de düşürmeyeceğiz. Bu mobilyalar sakın unutulmasın.

Engellilerin bu özel günlerinde böylesi sevinmeleri ve eğlenmeleri bizleri de bir nebze olsun sevindirdi. Tüm engellilerimize; Engelsiz nice yıllara dileklerimle haftalarını bir kere daha kutluyorum.

*** 

Bir diğer konu ise engellilerimizin eğlencesi akabinde bir sevinçli girişimde Şeker-İş Sendikasından geldi. Kuruluşunun 50. Yıl kutlamaları münasebeti ile İlçe Kaymakamı Caner Yıldız’ı makamında ziyaret eden Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sinan Türe ve yöneticileri Yıldız’a Şeker-İş’i temsil eden Şekerlik hediye ederek heyecanlarının hiç kaybolmadığını gösterdiler.

Evet, Şeker sektörü öylesine tepe taklak gidiyor ki. Yurt dışından nişasta bazlı şeker ve şeker kamışından ithal edilen şekerlerle birlikte memleketimizde son yıllarda iç hastalıkları ve kanser vakaları da artış gösterdi. Buna mukabil şeker üretiminin dışa bağımlı olması hem şeker yönünden hem de bulunduğu bölge ile birlikte memlekete girdi bakımından çok önemli olduğu bir kere daha tescillenmiş oldu. Mesela şeker pancarı olmaması nedeni ile ilçemizde nakliyecilik, besicilik ve çiftçilikte o oranda zarar etmeye başladı.

Yine Şeker pancarının olmaması nedeni ile kaba yem olarak tabir edilen küspe dışardan milyonlarca liraya alınmaya, saman, yem gibi diğer yemlerinde fiyatının yüzde 200 artışına neden olmuştur.  

Bu nedenle İlçemizde et, yem, saman, küspe, nakliye gibi hemen her alanda ki fiyatlar da fahiş şekilde artış göstermiştir.

Bunların yeniden düzene girmesi, iş ve istihdam alanının yaratılması ile birlikte şeker pancarı ekimi ile yukarıda bahsettiğimiz alanlarda yeniden hareketlenmeler ve çiftçilerin daha fazla kar elde etmesine neden olacaktır.

Fındık üzerinde ki spekülasyonlar sonunda nasıl bölgemizde 7 TL olan fındık bir anda 3-4 TL ye kadar düşürülerek çiftçi mağdur edilmiş ise, şeker pancarı spekülasyonları ile de şeker pancarı ekimi yapan ve diğer çiftçiler ile bahsettiğimiz alanda ki iş ve istihdam alanlarında görev alan, ailesini geçindirenler de zarar etmiştir.

Artık Çarşambalı çiftçiler uyanmalı ve kendisine en yakın dost olan Şeker Fabrikasına sahip çıkarak Şeker Pancarı ekimini inadına ekerek desteğini vermelidir.

Göreceksiniz Şeker pancarı eken çiftçilerimiz küspesi, şekeri, zirai aletleri ile ve daha yanında onlarca desteği ile çiftçinin kara gün dostu şeker pancarı Şeker gibi katkı sağlayarak rahatlatacaktır.

Adı üstünde Şeker…

Ağzınızın tadının, ailenizin mali gelirinin, ektiğinin karşılığını almak isteyenler geçmişte uygulanan kota ile caydırıldığınız şeker pancarı belki de hem bu bölgenin hem de sizlerin kurtarıcısı olacak. Şeker Pancarı ağzınızın cebinizin tadı olacaktır inanın buna.

Traktörler boşu boşuna yatıyor yıllardır. Krediler ödenmiyor. Bunların çözüm noktası şeker pancarı diyorum. Düşünmenize gerek yok.

Bu bakımdan Şeker-İş Sendikasının verdiği bu onurlu mücadelesi ve akabinde Başbakan Erdoğan’ın doğru kararı ile ŞEKER YENİDENAĞZIMIZI TADLANDIRACAKTIR.

Emeği geçen herkese teşekkürler… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi