“Şeker Fabrikası için Tam Zamanı”

“Şeker Fabrikası için Tam Zamanı”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükçü, ilçede 11 yıldır faaliyetleri durdurulan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden üretime başlaması için çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükçü, Şeker Fabrikası’nın yeniden üretime başlaması konusunda yaptığı açıklamada, “Ülkemizde son günlerde  stratejik öneme sahip gıda maddesi olan şeker üzerinden yaşanan spekülasyonlar gösteriyor ki; Çarşamba Şeker Fabrikası mutlak suretle üretime başlamalıdır.Son şeker üretimini 2010 yılında yapan Çarşamba Şeker Fabrikası, anlaşılması güç nedenlerden dolayı 11 yıldır çürümeye terk edilmişti. Fabrika,2020 yılında tekrar üretime başlaması yönünde alınan yerinde bir kararla hızlı bir şekilde bakım onarım çalışmalarına başladı. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 Salgını üretime başlanmasına yönelik çalışmaları sonlandırdı.Yaklaşık 25 Milyon TL harcama yapılan bu dönemden sonra çalışmalara bir türlü start verilemedi. Çarşamba Şeker Fabrikası ölçeğinde bir fabrikanın en az 150 milyon euro’ya inşa edilebileceği gerçeği ortada iken, devletin elindeki en genç fabrikalardan olan ve türkiye gibi güçlü bir ülke için cuzi diyebileceğimiz bir harcama ile üretime başlaması mümkün olan fabrikamızın çürümeye terkedilmesi hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisi için telafisi olmayan bir kayıp olacaktır.” dedi.


“Pancar sorunu yaşanmayacaktır”

Başkan Yürükçü açıklamalarının devamında, “Bazı çevreler tarafından 11 yıldır üretim yapılmayan fabrikamızda şeker pancarı temininde sorun yaşanacağı algısı oluşturulmaya çalışılmakta olup,bu düşünce büyük bir yanılgıdır. Zira özel olsun, kamu olsun bir çok fabrika ham madde ihtiyacını pancar ekiminin yoğun olduğu İç Anadolu Bölgesinden karşılamaktadır. Bu çözüm fabrikamız için de seçenek oluşturmaktadır. Diğer Şeker Fabrikaları dönemsel olarak üretim yapar iken, Türkiye’de özel fabrikalar dahil sadece fabrikamızda bulunan ham şeker işleme tesisi sayesinde fabrikamızda 12 ay üretim yapılabilecek olması fabrikamızın üretime başlamasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koymaktadır.  Üretime başladığı zaman en az 750 kişiye istihdam sağlayacak olan Çarşamba Şeker Fabrikası, bölgemizde kanayan bir yara olan işsizliğin önlenmesine katkısı önemli boyutlarda olacaktır.         Bölge ekonomisinin lokomotifi olacağı kesin olan Çarşamba Şeker Fabrikamız tüm Çarşamba, Samsun ve bölgesinin umut ışığı olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Başkan Yürükçü açıklamasında ayrıca, Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili süreci ısrarla takip edeceklerini belirtti.

HABER: Büşra KOCATAŞ – Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber