ŞEKER, “BU GÜN BİZE DÜŞEN ONU İYİ ANLAMAKTIR”

ŞEKER, “BU GÜN BİZE DÜŞEN ONU İYİ ANLAMAKTIR”
Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeker,” Türkiye Cumhuriyetinin kurucu ve yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında saygıyla anıyoruz ve arıyoruz” dedi.

10 Kasım 1938’de ebediyete uğurladığımız Gazi, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıl dönümün de andığımız büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur ifadeleri ile sözlerine başlayan Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Şeker, “Bugün bize düşen; onun da ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.’ sözünde ifade ettiği gibi, Büyük Önder’in fikirlerini, ilke ve inkılaplarını yeni nesillere aktarmak ve Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmaktır” dedi.

Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeker,” “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” Sözünden yola çıkarak geçen bunca yıldan sonra onun izinden gidebilmek biz Türk Milleti adına en vakur duruş, en kararlı yol yürümedir. Bu gün Kıbrıs, Azerbaycan, Suriye, Irak gibi ülkelerde ki varlığımız ve mücadelemizde rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve kararlılığında ilerlemektir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82'inci yıl dönümünde bir kere daha dehası, üstün ve çağın ötesinde vasıfları ile döneminin en büyük liderlerinden Atatürk'ün iznini silinmediği gibi, sevgisi ve özlemi de katlanarak büyüyor. Onun sevgisi kalplerde artarak devam etmektedir. Kurduğu Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Bu bilinçle bize Türkiye Cumhuriyeti gibi bir miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, çalışma ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL- Yağmur AYAN- Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber