Şehitlerin anılarını müzede yaşatacak

Şehitlerin anılarını müzede yaşatacak
Yozgat’ta Coğrafya Öğretmeni Menderes Kılıçarslan, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken şehit düşen kahramanların kullandıkları özel eşyaları ailelerinden toplayıp ’Şehitler Müzesi’ açarak şehitlerin anılarını yaşatmak istediği sergi çalışması

Yozgat’ta görev yaptığı okulda şehitler köşesi oluşturmak için yola çıkan ve başlattığı çalışmayı genişletip kısa sürede ülke geneline yayarak ülkenin farklı şehirlerinde yaşayan şehit ailelerine ulaşan Coğrafya Öğretmeni Menderes Kılıçarslan, oluşturduğu WhatsApp gurubunda şehit ailelerini bir araya getirdi. Sayıları her geçen gün artan şehit ailelerinden kimi çocuklarının kimi eşlerinin kimi de babalarının ve annelerinin şehit olmadan önce kullandığı üniforma ve kıyafetlerini Yozgat’a gönderdi. Aileler, şehitlerinin hatıralarını canlı tutmak ve anılarını yaşatmak için yaklaşık 80 şehide ait olan özel eşyalarla ’Şehitler Müzesi’ kurulmasını istiyor.

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiği gün giydiği gömleği ve kravatı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun gömleği ve Diyarbakır’da teröristlerce katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü’nün lise kıyafeti, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kravatları, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın izcilik takımı, sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın tişörtü, Yüzbaşı Serhat Sığnak’ın uçuş tulumu, Şehit PÖH Muhammet Ali Mevlüt Dündar’ın montu, 15 Temmuz şehitlerinden PÖH Komiser Yardımcısı Seher Yaşar, Cennet Yiğit ve Gülşah Güler’in üniformaları, 21 yaşında şehit edilen öğretmen Neşe Alten’in hırkası, gözlüğü ve ailesine yazdığı mektubun da yer aldığı yaklaşık 80 şehidin özel eşyası, aileleri tarafından Yozgatlı öğretmen Kılıçarslan’a gönderildi.

Topladığı kıyafetlerle amaçlarının şehitler müzesi açmak olduğunu söyleyen Menderes Kılıçarslan, "Ben bir eğitimci olarak yeni yetişen nesillerin milli bilince sahip olmasını istiyorum. Bu yüzden den şehitlerimizin aziz hatıralarını görmelerini istiyorum. Bu yüzden böyle bir çalışmaya yaptım 29 Ekim 2017 tarihinden itibaren kurmuş olduğum WhatsApp grubu ile öncelikle şehit ailelerimizi bu gruba dahil ettim. Sonrasında şehitlerimizin kıyafetlerini talep ettik. Kendileri de bizi kırmadı. Şuana kadar 100’den fazla şehit ailemizi grubumuza dahil oldu. 80 civarında da şehidimizin kıyafeti elimize ulaşmış durumda. Şehitler müzesi açmak istiyoruz" dedi.

Birçok siyasi, bürokrat, öğretmen, asker ve polis şehidin kıyafetlerinin eline ulaştığını belirten Kılıçarslan, "Şu ana kadar Cumhurbaşkanı Turgut Özal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Vali Recep Yazıcıoğu, Yasin Börü, 15 Temmuz şehitlerinden Cennet Yiğit, Seher Yaşar, Gülşah Güler, toplum şehitlerinden Hatice Belgin, Muhammet Fatih Safitürk, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın kıyafetleri geldi. Sayıyı daha da artıracağız, nasip olursa müze açmak istiyoruz, aileleri de şehitler müzesi açılmasını istiyor. Evlatlarının, eşlerinin, kardeşlerinin aziz hatıralarının yaşatılmasını istiyorlar. Biz de kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Turgut Özal’ın son gün üzerinde olan gömlek ve kravatı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun gömleği, Halil Kantarcı’nın gömleği, Serhat Sığınak’ın uçuş tulumu elimize ulaştı. Yine Muhammet Fatih Safitürk’ün gömlek ve kravatı elimize ulaştı" şeklinde konuştu.

Yozgat’ta Coğrafya Öğretmeni Menderes Kılıçarslan, geçtiğimiz ay sonu Çrşamba ilçemize gelmiş ve Gazetemize uğrayarak Çarşamba ve Samsun' dan belirlenen şehitlerimize ulaşma konusunda yardım isteyerek çalışmasını Çarşamba ve Samsun' da da bizzat gerçekleştirmiştir. Böylesi hassas ve güzel düşüncesi nedeni ile Coğrafya Öğretmeni Menderes Kılıçarslan' a şehitlerimiz, aileleri ve milletimiz adına Haber Expres Gazetesi Yönetim Kurulu olarak teşekkür ediyoruz.

İHA - HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir