ŞEHİT ÖĞRETMENE VEFA

ŞEHİT ÖĞRETMENE VEFA
Batman’da terör saldırısı sonrası şehit olan 22 yaşındaki öğretmen Aybüke Yalçın’ın adının verildiği Ayvacık Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nun açılış programına şehit öğretmenin babası katıldı. Programda duygulu anlar yaşandı

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatmak için Ayvacık Atatürk İlkokulu/Ortaokulunda adını koydukları Şehit öğretmen Aybuke Yalçın Çok Amaçlı Salonu’nun açılışına Şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın ,kuzeni Deniz Çakmaker ,İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü,İlçe Jandarma Komutanı Çağatay Büyükoda ,İlçe Emniyet Amiri Yahya Babayiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak, MHP ilçe Başkanı Ali Duman, Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve ilçe daire amirleri katıldı.

sehit-ogretmene-vefa-(1).jpg

Açılışta Şehit Aybuke Öğretmenin anısına şiir yazan öğrenciler şiirlerini okudu , şehit öğretmenin anısına düzenlenen slay gösterisi izlendi. Şehit Öğretmenimizin babası yaptığı konuşmada Şehit öğretmenimiz Aybuke’yi anlatırken Batman ‘a terciği çıktıktan sonra gitmesini istemediğini bir yıl daha bekleyip tekrar tercih yapmasını istediğini söylediğinde Şehit Öğretmenimiz “Baba sen demez miydin Türk Bayrağının dalgalandığı her yer vatan toprağıdır diyerek görev yerine gitmek istediğini belirtti. Bu sözler üzerine salonda duygulu anlar yaşandı.

İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü Beyefendi hediyesini verdikten sonra Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı Şehidin babasına Ayvacık’ın rölyef tablosunu hediye etti.

İlçe kaymakamı Kemal Ülkü ,Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve daire amirleri tarafından şehit öğretmenin anısına okulun bahçesine fidan dikimi yapıldı. Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı Büyükşehir Belediyesi bir yer gösterdiği takdirde Ziraat Odası Başkanlığı olarak Şehit öğretmenin anısına bir hatıra ormanı kuracağını dile getirdi.

sehit-ogretmene-vefa-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber