Şehit Mete Yahşi Dualarla Uğurlandı

Şehit Mete Yahşi Dualarla Uğurlandı
Hakkari’nin Güvendağ Mevkii'nde BTÖ mensupları tarafından yapılan taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi’nin Samsun Büyük Camii’nde öğle namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi.

ŞEHİDİMİZİN CENAZESİNE KATILIM BÜYÜKTÜ

Şehidimizin cenazesine, Samsun Büyük Camii’nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Vekili Hasan Öztürk, Ak Parti Samsun Milletvekillerimden Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz  Bölge Komutan Vekili Sg. Yarbay Tayfun Paşaoğlu, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katıldı.

CENAZE NAMAZINDA DUALAR YAPILDI VE HELALLİK ALINDI

Samsun Büyük Cami İmam Hatibi tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dualar yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehit Piyade Uzman Çavuş Mete YAHŞİ cenazesi askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra Türk Bayrağına sarılı olan naaşı cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Samsun Kıranköy Şehitliği'ne götürüldü. Burada okunan Kur'an-ı Kerim  ve dualar eşliğinde  Kıranköy Mezarlığı'ndaki askeri şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

BAKAN ŞANLI BAYRAĞIMIZ ŞEHİDİN EŞİNE ÖPEREK TESLİM ETTİ

Defin töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç, şehidimizin fotografını babası Orhan Yahşi’ye, naaşına sarılı şanlı bayrağımızı ise şehidimizin eşi Yasemin Yahşi’ye öperek teslim etti. Gençlik ve Spor Bakanı ve Vali defin törenin ardından şehidimizin babasına, eşine ve dedesine baş sağlığı dileklerinde bulunarak acılarına ortak oldu.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel