ŞEHİT ANNESİNİN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ!

ŞEHİT ANNESİNİN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ!
10 yıl önce Konya’da şehit düşen Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in anısının yaşatılması için ailesinin isteği üzerine Çarşamba Belediyesi tarafından yapımı süren Bilim Parkı’na F-4 tipi Savaş Uçağı yerleştirilecek.

10 yıl önce Konya’daki eğitim uçuşu sırasında şehit düşen Çarşambalı Yüzbaşı Pilot Ümit Özer adına Çarşamba Belediyesi tarafından yapımı süren Açık Hava Bilim Parkı’na F-4 tipi savaş uçağı yerleştirilecek. Abdullah Paşa meydanına sabah saatlerinde 3 Tırla getirilen uçağın montajı ise yaklaşık 1 hafta sürecek.

“Şehidimiz için görevimizi yapmış oluyoruz”

Şehit Annesinin vefat etmeden öncesi hayalini gerçekleştiren Çarşamba Belediyesi Başkanı Halit Doğan yaptığı açıklamada, “Şu anda Abdullah Paşa Meydanındayız. Gülhane Parkımızın yanında tüm Çarşambalılarımızın bildiği gibi bir Açık Hava Bilim Merkezi yapıyoruz. Türkiye’de de örneği olmayan çok güzel bir bilim merkezi olacak inşallah. Bilim Merkezinin yan tarafında da kapalı ders ve etüt salonlarının olduğu bir robotik kodlamadan diğer alanlara kadar çalışmalarının yapılabileceği kapalı ve açık olmak üzere bir Bilim Merkezi olacak. Bugün Çarşamba’ya 3 tırla taşınmış olan F4 tipi savaş uçağının montajını yerleştirmiş olacağız. Bu uçağın şöyle bir anlamı var; F4 uçağı ile Çarşamba’lı Şehit  Pilot Ümit Özer  Yüzbaşımız Konya’da ki gösteri uçuş sıralarında şehit düşmüştü. Annesinin de vefat etmeden önce böyle bir isteği vardı. Biz de babasıyla konuşarak bu isteği bugün burada gerçekleştirmiş olacağız. Abdullah Paşa Meydanında bugün itibariyle uçağın kurulumu başladı. Kurulum yaklaşık 1 hafta sürecek burada. Gelecek hafta Perşembe günü amacımız Çarşamba’nın gençleriyle beraber bu alanda uçağı tekerlekleriyle yürüterek Gülhane Parkında ki alana güzel bir şekilde yerleştirmek. Gelecek hafta Perşembe günü Çarşamba’nın tüm gençlerini ellerinde bayraklarıyla bu alana davet ediyorum.  İnşallah buradan beri beraberce o alana yerleştiririz. Hem Şehidimize görevini yapmış oluruz hem de bilim merkezini gençlerimiz görmüş olurlar.”dedi

10 YIL SONRA GELEN VEFA

10 yıl sonra gerçekleşen hayallerinin mutluluğunu yaşayan Şehit Yüzbaşı Pilot Ümit Özerin Babası İdris Özer ise, “Bu uçağın buraya verilmesinde emeği geçen o zaman da filo komutanı olan, şimdi Balıkesir üs Komutanı Tuğgeneral Ergin Dinç Paşamıza, Celal Korkmaz kurmaya, Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’a teşekkür ediyorum. Herkese candan gönülden teşekkür ediyorum. Bugün benim en sevinçli günlerimden. Hüzünle sevinci arasında ikisini bir arada yaşamak nasip oldu bana. 10 yıl sonra da olsa uçağın buraya gelmesi bizi mutlu etti.” şeklinde konuşurken şehit babasını dolan gözleri ise dikkatlerden kaçmadı.

a-065.jpg

b-061.jpg

c-044.jpg

d-051.jpg

e-016.jpg

f-016.jpg


HABER- FOTO: Aybüke ŞEKER- Kübra DAĞ- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber