Şehir Hastanesinde Sona Doğru

Şehir Hastanesinde Sona Doğru
Sağlık Bakanlığının öz kaynakları ile yapılan, 'Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi' olma özelliğini taşıyan Samsun Şehir Hastanesinin yüzde 85’i tamamlandı

Samsun’un Canik ilçesinde inşa edilen Samsun Şehir Hastanesi hızla devam ediyor. Kaba inşaatı tamamlanan, dış cephe kaplamalarında sona yaklaşılan Samsun Şehir Hastanesinin içerisindeki bölümlerin mekanik ve elektrik imalatları devam ediyor. 2024 yılının ilk aylarında hizmete açılması planlanan hastane günlük 20 bin vatandaşa hizmet verebilecek.

sehir-hastanesinde-sona-dogru-1.jpg

“Yüzde 85'e ulaştı, 2024'ün ilk aylarında açılması planlanıyor

İnşaatı devam eden hastaneyle ilgili bilgi veren Şehir Hastanesi Proje Müdürü Gürhan Pazar, “Samsun’da yapılan Şehir Hastanesi, Türkiye’de Sağlık Bakanlığının yaptığı en büyük şehir hastanesidir. 2024 yılının ilk aylarında açmaya yönelik iş programlarımız hızlıca devam etmektedir. Hastanemizin toplam kapalı alanı 306 bin metrekaredir. Acil durumlarda hasta yatakları bin 500’e kadar artırabilecek kapasite bulunmaktadır. 40 tane ameliyathanemiz ve 188 tane yoğun bakım ünitemiz mevcuttur. Bu alanların mekanik ve inşaat işleri hızla devam etmektedir. Hastanede 20 bin araçlık bir otopark alanı mevcuttur. Acil servis alanımız 10 bin metrekaredir. Hastanemizin ilerlemesi yüzde 85 düzeyindedir ve 2024 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor" dedi.

sehir-hastanesinde-sona-dogru-2.jpgsehir-hastanesinde-sona-dogru-3.jpg

İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık