ŞEHİDİN 2 AYLIK OĞLU YETİM KALDI

ŞEHİDİN 2 AYLIK OĞLU YETİM KALDI
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde boğularak şehit olan er Coşkun Sekmen’in cenazesi uçakla Samsun’a getirilirken, baba ocağında hüzün çöktü. Şehit Er Sekmen'in naaşı köyünde gözyaşları içinde defnedildi

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Yunus Emre TÜRKYILMAZ
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde boğularak şehit olan Er Coşkun Sekmen’in Hezil Çayı’nda boğularak şehit olduğu haberi Salıpazarı ilçesi Suluca Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehit Sekmen’in evinde taziyeleri kabul eden baba Ali Sekmen, oğlunun görev yerinde sıkıntılar yaşadığını belirtti. Baba Sekmen, “Oğlumla son izine geldiğinde ve geri görev yerine gittiğinde yaptığımız konuşmalarımızda komutanıyla konuşmamı istedi. Coşkun bana ‘dengem yok, komutanlarıma söyleyin, ben dağda sıkıntı yaşıyorum, fırından almasınlar beni’ demişti. Ben de komutanıyla konuşmuştum. Komutan da ‘gereken yapılacak, sizin çocuğunuz bizim çocuğumuz, ilgileneceğim ama siz çocuğun hasta olduğunu söylemeyin. Ben o konuyu halledeceğim merak etmeyin’ dedi kapattık. Konuşmadan sonra Coşkun’u fırından alıp göreve ormanlık alana göndermişler. Oğlum bizden ve çocuğundan ayrı kaldığı için çok üzüntülüydü” dedi.

 

Şehit Coşkun Sekmen’in İstanbul’da yaşayan ağabeyi Selahattin Sekmen, kardeşiyle konuşmalarında durumunun çok kötü olduğunu söylediğini ifade etti. Ağabey Selahattin Sekmen, “Kardeşim izne çıktığında ilk benim yanıma gelecekti. Ama direkt köye gelmiş. Coşkun’u aradım. Konuşmamızda benden helallik istedi. ‘Benim ne olacağım belli değil, bana hakkını helal et’ dedi. Onu İstanbul’dan Samsun’a yolcu ettim. Sonrada göremedim. Son olarak bir gece önce telefonla görüştük şakalaştık ve telefonu kapattı. Akşam babam aradı ve ‘şehit oldu’ dedi. Benim kardeşim gitti, ben yalnız kaldım. Ne yapacağım şimdi ben onsuz" diyerek gözyaşlarını tutamadı.
 

556dfdftg54654.jpg

Şehit Coşkun Sekmen'in eşi Sibel Sekmen ise gözyaşları içinde 2 aylık oğulları Yusuf'u kucağına alarak, "O benim aşkımdı. O dün akşam 18.00 gibi aradı ama 7 saniye konuştuk. ‘Komutanlar geliyor, ben seni sonra ararım’ dedi ve kapattı. Ben ona özledim bile demiyordum sıkıntı yapmasın diye. Kimseden hiçbir şey istemiyorum. Benim Coşkun’um gitti ya her şey benim için bitti. O üzülmesin diyerek ona hiçbir şey söylemiyordum. O hep bizim yanımızda oldu ama ben onun yanında olamadım. O boğulurken hiç mi ‘annem, evladım’ demedi. Giderken çocuktan ayrılmak çok koydu ona. ‘Bu ayrılık bana çok koydu Sibel’ dedi. Coşkun'um askerlik yaptığı yerde devrecilikten, aç kalmaktan çok bunalmıştı" diyerek gözyaşlarını tutamadı.
 

Şehit Coşkun Sekmen'in kız kardeşi Aysun Kılıç ise, "‘Bu akşam sen ne yedin’ diye sordum. ‘Ben kekle bu akşam yiyip karnımı doyurabilirsem yatacağım, nöbet tutacağım. Burası çok kötü. Şartlar kötü’ diyerek doğunun şartlarının çok kötü olduğunu bana telefonda ağlayarak anlattı. Bizim Coşkun’umuz gitti, bizim yüreğimiz yandı, başkalarının yüreği yanmasın" dedi. Şehit Coşkun Sekmen'in baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. 

56567654645.jpg

534.jpg

fdfty54653e.jpg

fr6456f.jpg

4546ft345df.jpg

Şehit Naaşı Öğle Saatlerinde Samsun'a Geldi

Şehit asker Coşkun Sekmen’in cenazesi Samsun’a uçakla getirildi. Şehit Coşkun Sekmen’in Samsun-Çarşamba Havalanı’ndaki karşılama törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve şehit yakınları katıldı. 

Şehit Coşkun Sekmen’in cenazesi uçaktan indirildiği sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan bazı yakınlarına olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehit Coşkun Sekmen’in cenazesi defnedilmek üzere Salıpazarı Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile Salıpazarı ilçesine bağlı Suluca Mahallesi’ne götürüldü.

Şehit Babaevine Getirildi ve Cenaze Namazı Sonrası Defnedildi

Mahalle’de ki baba evine getirilen Şehit Coşkun Sekmen’in naşını gören aile sinir krizleri geçirdi. Baba evinde ki alınan helallikten sonra Şehit Sekmen’in naaşı buradan Suluca Merkez Camii’ne getirildi. Mahalleli ve yakınlarının katıldığı cenaze merasiminde gözyaşları sel olurken, aileyi teselli etmekte güçlük çekildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilen Sekmen’in kardeşi Suna Sekmen, şehidin iki aylık çocuğu Yusuf’u kucağında taşıdı.

Salıpazarı İlçesi’ne bağlı Suluca Mahallesi’nde ki cenaze merasimine Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Salıpazarı İlçe Kaymakamı İskender Çolak, Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal ve çok sayıda askeri personel katıldı.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber