Seçimden Sonra Ekonomide Taşlar Yerinden Oynayacak

Seçimden Sonra Ekonomide Taşlar Yerinden Oynayacak
Gümrük ile Ekonomi, Sanayi ile Kalkınma Bakanlıkları birleşirken borsanın eski Başkanı Hazine, Naci Ağbal'ın Maliye bakanı olması bekleniyor. Babacan ise dışarıdan destek verecek.

Haziran'da yapılacak genel seçimler için partiler Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerini dün teslim ederken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeniden aday olamadığı yeni dönemde AKP'nin yeniden iktidar olması halinde BIST eski Başkanı İbrahim Turhan'ın ekonomi yönetiminde yer alması bekleniyor. Bazı çevrelere göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de görevine devam edecek. AK Parti'ye yakın kaynaklar, ekonomi yönetiminde bazı değişikliklerin zorunlu olarak gündeme geleceğini belirterek, 7 Haziran'daki seçimin ardından Babacan'ın ekonomi yönetimine dışarıdan destek vermesinin gündemde olduğunu belirttiler.

YERLERİ GARANTİ GİBİ

"Seçimlerde AK Parti yeniden çoğunluğu alırsa daha önce Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı ve BIST Başkanlığı yapmış olan Turhan'ın Hazine'den sorumlu bakan olmaya yakın olduğunu söyleyebiliriz" diyen partiye yakın bir yetkili, Gaziantep'ten aday olan Şimşek'in de Maliye Bakanlığı görevini sürdürmesinin beklendiğini vurguladı. Şimşek, 2009 yılından bu yana Maliye Bakanlığı görevini sürdürüyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPIDA KURGULANMALI

Aynı yetkili, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "bildiği ve güvendiği" bir isim olan ve mart ayında ABD'de yatırımcılarla görüşmeye giden heyette de yer alan Turhan'ın ekonomi yönetiminde olmasına kesin gözüyle bakıldığını bildirdi. "Babacan ve Şimşek gibi hem yurt dışı hem de yurt içinde kredibilitesi yüksek olan isimlerin kabinede olması büyük bir avantaj ve şans. Ancak Babacan eğer kabinede olmayacaksa, bir şekilde Davutoğlu'nun dediği gibi ekonomi takımının içinde yer alıp destek verirse bu bile büyük bir gösterge olacaktır" diyen bir başka yetkili, yeni ekonomi yönetiminin başlatılan reformları sürdürecek bir yapıda kurgulanmasının beklendiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir