ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

SEÇİM SONRASI

SEÇİM SONRASI

31 Mart Yerel Seçim sonrasında Ak Partili belediyelerde sansasyonlar yaşanmaktadır.

Belediyeleri giderayak boşaltılmış bir görüntü yaşamaktayız. Samsun belediyelerinin çoğunda enkaz devralındığı söylenmektedir. 
Önceki gün hiç borcu olmayan belediye diye bize lanse ettirilen Çarşamba Belediyesi’nin 40 Trilyon borcu çıkması, Atakum Belediyesine icraların gitmesi, Büyükşehir Belediyesinin katrilyon borcu olduğu söylentileri 16 yıllık Ak Partili belediyenin merak altına alınması gerektiği ve bunları inceleyen müfettişlerin de açığa alınması, hakkında yolsuzluk, devlet malına zarardan, ihaleye fesat karıştırma, davalarını göz ardı edenlerin de meydana çıkması gerektiği inancındayım. Hizmet yapılmıştır fakat insanların kandırılması ve toplum inancına ve değerlerine hiç yakışmayan icraatlar gün yüzüne çıkmıştır. 103 Trilyona karşı 40 Trilyon borç kasada 65 Milyar para var. Peki diğer paralar nerede demez mi insan Tabi ki bunun da bir açıklaması olacaktır. Bugün belediyelere haciz geliyorsa bu konular neden gizlendi.
Ben şöyle demiştim.
2009 Sonrası Ak Partinin bitiş noktasıdır dedim ve ne kadar haklı olduğum ortaya çıkmıştır. Belki Samsun’u Türkiye’deki tüm Ak Partili Belediyelerin incelenmesi, ihalelerin incelenmesi, belediyelere farklı müfettişlerin gönderilmesi şarttır. 
Şimdi benim de elimde belgesi olan 4 davası olan bir başkan ve İç İşleri Bakanı Efkan Ala yazılı yargı yolu açık yazılı belgenin olmasına rağmen neden yargılanmadı?. Bunun da hesabını sormalıdırlar. Devletin bir kuruşuna tenezzül edilmişse fakir fukaranın hakkı yenilmiştir. Kafanız secdeden hiç kaldırmasan ne yazar ki. Allah yardımcıları olsun. Benden de hak yemişlerse bende helal etmiyorum. 
İdarecilik öyle kolay bir şey değil ki. Dağdaki kuzuyu kurt kapsa Allah Ömer’den sorar zihniyete ne oldu? 
Rahmetli Nazif Kılıç Başkan bunlar namaz kılan münafık derdi. Bu hesap sorulmalı ve cevabı verilmelidir. Belediyeler nasıl hortumlandı. Bu paralar nerelere harcandı. Açığa çıkarılmadan millet vicdanı rahat olmayacaktır. Ben buradan Halit Doğan Başkanı bir kere daha tebrik ediyorum. Şeffaf ve açık bir belediye başkanı olacağını göstermiş oldu.
Değerli okurlarım;
31 Mart Yerel Seçim sonucunda Ak Parti çok önemli Belediyeleri kaybetmiştir. 
Bu ay içinde Kızılcahamam’da yapılacak olan değerlendirme toplantısının hareketli geçeğini söylemek istiyorum.  31 Mart seçimlerinin İstanbul keşmekeşi sürerken, eğer seçim tekrarlanırsa Ak Parti büyük çoğunlukla kaybedecektir. Artık insanlar bir değişim istemektedirler. Ondört bin fark olmasına rağmen Ak Parti İstanbul seçimlerinin üzerine bu kadar durmasının altında bir çapanoğlu çıkmasından korkulmaktadır. 
Ak Parti Ankara, İstanbul, Mersin, Antalya vb. büyük yerleri kaybetmiştir. Sebeplerini analizlerini iyi incelemeleri gerekir. Ak Parti kendine çekidüzen vermediği sürece yıkılıp yok olacaktır. Ülke zarar görür mü onu o zaman yaşayıp göreceğiz. Ama önce insan kendine sormaz mı biz neden bu hale geldik. Ben derim ki bir aynaya bak birde geldiğin yere. İşte o zaman anlarsın bu garibin ne demek istediğini anlarsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi