Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Seçim merakla bekleniyor

Seçim merakla bekleniyor

 

 

Siyaset her mevsimin meyvesidir ya!...

Bize ne varsa siyasetten var.  O nedenledir ki bu gün dönüp dolaşıp yine siyasete bulaşacağız demektir. Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda Yerel seçimleri öne alacağız sözleri ile bir anda alevlenen seçim çalışmaları geçtiğimiz hafta ki açıklaması ile adeta üstüne su serpilmiş gibi kesildi. Kimse kanmasın ki seçimler yine vaktinde yapılacak. Baskın seçim ufukta hala dimdik duruyor. Görün bakın.

Hele ki yerel seçimlerin öne alınacağı haberi ile heyecana kapılanların başlattığı çalışmaları geri çekilmesi ile adeta şok etkisi yarattı bunu hiç birisi kaldıramaz. Her neyse bu durum devam ederken iktidar yoluna kendi programı ve kendi projeleri ile kelimesi kelimesine devam ediyor. Muhalefet ne yapıyor derseniz?

CHP Genel Başkan problemini çözdükten sonra bir süre gündem hızlı girdi ve kalır gibi oldu ama teşkilatlar Genel Merkeze ve Genel Başkana ayak uyduramayınca etki bir anda kesildi. Samsun Milletvekili ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ile Muharrem İnce’nin sık sık gündeme gelen konuşmaları basın açıklamaları ile gündemde tutunmaya çalışıyor.  CHP de ilçe ve il teşkilatları ölüm sessizliğinde hala uyumaya devam ediyor gibi duruyor. Bazı İlçe teşkilatları biraz kıpırdanmak istiyor ama onlar da diğerleri gibi kısa sürede suskunluğa bürünüyor. Sanki üzerlerine ölü toprağı serilmiş gibi.

MHP ye gelince onlarda durum hep aynı. MHP ilk günde nasıl bir yol ve çizgide yola çıktılar ise bu günde aynı çizgide yola devam ediyorlar. MHP de tek Genel Başkan seçimlerinde hareketlenir gibi oldu ama onlar da eski çizgilerine döndü. İlçe ve İl teşkilatında is yapılan kongreler sonrasında alttan alta çalışma ve heyecan gün geçtikçe alternatif olduklarını hissettiriyorlar. Ama ön plana çıkarak biz buradayız demek için erken düşüncesi ile ön panele çıkmıyorlar.

AK Partiye gelince AK Parti kurucularını da için alan toplantılar düzenleyerek parti içinde ki sıkıntıları ve kısır döngüleri sona erdirmeye uğraşıyorlar. Bu noktada hafta sonunda il Başkanı Fuat Köktaş partilerinin ilk kurulduğu günden bu yana Gençlik Kolları teşkilatlarında görev alan başkan ve yöneticilerini bir araya getirerek birlik mesajı verdiler. Bu gövde gösterisi idi. Vefanın göstergesi idi.

Demek oluyor ki AK Parti yerel seçimlere her partiden daha fazla hazırız ve eski yeni kavramı yok seçim heyecanı başladığı anda hepimiz partimiz için varız ve çalışmaya hazırız mesajı verilmiş oldu. Peki bu uygulamaya girer mi derseniz Çarşamba’yı ön plana alırsak 2011 ve 2009 seçimlerini aklıma getiriyorum ancak çokta değişeceğini sanmıyorum. Çünkü birileri 2009 seçimlerinde canhıraş çalışırken, 2011 de karşılığını alamadığı gibi geçen süreç içinde de bu konum değişmemesi nedeni ile oluşacak görüntüye göre çalışmanın olacağı kaçınılmaz görülüyor.

Kısa ve özü İl teşkilatı birlik ve beraberlik mesajı verip seçime hazırız derken, yerel de sıkıntıların varlığını da AK Parti kısa sürede sona erdirecek çözümler üretmelidir. Aksi takdirde yıkımlar dışardan değil içerde teşkilatları tanımayanlarla olacağını bir kere daha dile getirebilirim.

Sonuç muhalefet çizgisini ve durumunu değiştiremezken, iktidar hazırız sözleri ile renkli bir yerel seçime hazırlıklar alttan alttan sürüyor. Bakalım gelişmeler ne olacak. Hep birlikte göreceğiz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla alın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi