ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

SEÇİM ANALİZİ

SEÇİM ANALİZİ

24 Haziran seçimleri Ak Partinin zaferiyle değil Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle son buldu.
Ne denilmişti %50+1 fakat %52,5 oyla Türkiye’nin ilk başkanı oldu.
Fakat yürütme yeni Mecliste kilit parti olarak MHP’ye yetki verilmiş oldu.

AK PARTİ Milletvekili bazında en az 70 milletvekili kaybetmiştir.
Bunun Ak Parti kadroları da farkında olmalıdır.
Biz, listeler açıklanınca bu liste iş yapmaz dedik.
Bu sıkıntıların Türkiye genelinde olduğunu öğrendik ve öyle de oldu.

Bu millet Tayyip Erdoğan’a sen bizim Başkanımızsın ama milletvekillerin bizim istediğimiz kişilerden değil diyerek destek fazla vermediler ve Ak Partiyi kontrol etsin diye MHP’yi kilit parti yaptı.

Bu konuyu ileriki zamanda farklı analiz yapacağım.
Burada kazanan iki parti oldu.
1. İyi Parti 2. Büyük Birlik Partisidir.
İyi Parti hülle oyunlarıyla da olsa MHP’ye küskün, Ak Partiye kızgın ve ülkede darbe girişimde olan cemaatin oylarıyla da meclise girdi.

Ayrıca uzun yıllar mecliste olmayan temsil bazında yoksun olan başkanı olduğum BBP’ de mecliste temsil etme hakkına sahip olmuştur.
Bu da bizim açımızdan sevindirici olmuştur. 24 Haziran seçimlerinin en önemli ve kritik sürecini Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden ve ülkeye en büyük ihaneti yapan şehit kanlarıyla elini bulayan CHP olmuştur.

CHP tüm teşkilatlarına her dört oydan birini HDP ye vererek PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin barajı aşmasını sağlamıştır. Şimdi benim de, benim gibi düşünenlerin de cephe aldığı parti olmuştur. CHP 1 milyondan fazla oyunu HDP’ye oy verdirerek destek olmuştur. Artık benim ve benim gibi düşünenlerin gözünde CHP-HDP olmuş kendilerine şehit ve gazilerimizin kanını ellerine bulamıştır. Benim gözümde CHP’nin PKK ve HDP’den hiçbir farkı yoktur diyorum. CHP’ye oy veren destekleyen kardeşlerimizin bu konuyu vicdanlarında değerlendirmelerini tavsiye ederim.

CHP’nin sayesinde barajı geçen HDP’nin gözetim altında tutulması şarttır.
Benim gözümde HDP PKK’dır.

Mecliste olması bana dokunsa da yapılacak çok işler mevcuttur. HDP’nin her vekili sıkı takibe alınıp her hareketleri ve söylevleri tespit edilip yasa dışı hareketlerinde milletvekillikleri düşürülüp meclis asıl özüne döndürülmelidir.Hülle partisi olan CHP’nin her tarafının oynaması sonucu meclise giren İyi Parti ve HDP’nin ileriki zamanlarda izleyeceği politikayı takip edeceğiz.

Ak Partiyi biz yıllardır uyardık. Tavanın tabandan haberi olmadığını, Genel Merkeze gelen şikâyetlerin dikkate alınmadığını, yine adam kayırmacılığın kol gezdiğini haklarında yüzlerce şikâyet olan insanların listelere konulduğunu gördük. İşte sonuç ortada biz bunları söylediğimizde CHP alınmıştır ve gerçek ortada millet artık yemiyor.
Özellikle Samsun’da Ak Parti 1 vekilini kaybetti nedendir. Sebebini biz yukarıda yazdık Necip milletimiz herşeyi takip ettiğini gereken uyarıyı seçimde verdiği analizi ortaya çıkarmalıyız. Bu seçimin bizim açımızdan da karlı olmuştur. BBP bundan sonra TBMM ‘sinde temsil edilecek olması bizim için sevindirici olmuştur. Uzun yıllar rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ölümünden sonra meclis dışı muhalefette kalan BBP 24 Haziran seçim sonrası mecliste temsil etme hakkı kazanmıştır.
24 Haziran seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi