SBS Kalkıyor, LYS Ve YGS Değişebilir

SBS Kalkıyor, LYS Ve YGS Değişebilir
Bakan Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın bu yıl son kez yapılacağının altını çizerek, "Üniversite giriş sınavlarında da değişiklikler olabilir" dedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni eğitim sistemi ve SBS ve üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Katıldığı bir televizyon programında soruları cevaplandıran Bakan Avcı, SBS'nin bu yıl son kez yapılacağını, üniversiteye giriş sınavı olan LYS ve YGS'de değişikliklerin olabileceğini söyledi. Bir yandan mevcut olanı hazırlamak, bir yandan da sorunları çözmenin zor olduğunu dile getiren Avcı, "Sistem yürümeye devam ederken, sorunlar da çözülecek. 4+4+4'te sistemin bütün elemanları yeni düzene geçmek için çok çalıştı. Geçiş süreci başarıyla tamamlandı. Bütün dünyadaki eğilim okul çeşitlerini azaltmak, eğitim çeşidini artırmaktır. Önümüzdeki yıldan itibaren genel lise kavramı kalmayacak" dedi. Bakan Avcı'nın açıklamalarının satır başları şöyle: 

SBS kalkacak mı?

Bu yıl son kez yapılacak. Yeni sistemde çocuklar özel yetenekleriyle, ailelerinin isteğiyle ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek. Henüz yeni sistemin parametreleri tam olarak oturmadı. Üzerinde çalışılıyor. Tamamının değerlendirileceği bir puan üzerinde çalışıyoruz. Eğer belli bir okul üzerinde talep çok olursa, o okul kendi sınavını yapabilecek. Örneğin Galatasaray veya İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar kendi sınavını yapabilecek. Her öğrenci her sınava girmek zorunda olmayacak. 

TASLAK BAŞBAKANLIK'TA 

LYS ve YGS sınavlarında değişiklik olacak mı? 

YÖK taslağı Başbakanlık'ta yeniden elden geçirilecek. Üniversite giriş sınavları da bu taslağın içinde. Üniversiteler kendi sınavlarını yapabilecek. Genel sınav yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı. 

Fatih Projesi devam edecek mi? 

Devam edecek. Proje, dünyadaki en iddialı ve teknolojik projelerden biridir. Projede, okullara 480 bin etkileşimli tahta konulması amaçlanıyor. Ayrıca her öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar vermek hedefleniyor. TÜBİTAK'la işbirliği yapılarak, yaş gruplarına göre hazırlanan ders materyalleri üretiliyor. Meslek liseleri hariç diğer okullara 85 bin adet etkileşimli tahta yerleştirildi. 62 bin 800 adet tablet dağıtıldı. 

Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak 

Zaruri haller dışında ağustosta yapılacak. Alınacak öğretmen sayısı henüz belli değil. Atanamayanların çoğu büyük şehirlerde. Ağustosta tekrar talepte bulunacaklar. Becayiş uygulamasına izin verilmeyecek. 

Okullarda sosyal medya yasak mı? 

İnternet toplu kullanım sağlayıcıları kanunda belirtilen suçlarla ilgili siteleri engelleyebilir. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim