MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

SAVAŞMI? RABBİM KORUSUN İNŞALLAH 

SAVAŞMI? RABBİM KORUSUN İNŞALLAH 

Dünyanın birçok yerinde çatışma ve savaş var.Rusya şubat ayında ukrayna’yı işgale girişti. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Ölümler yaralılar,evsiz barksız kalanlar ve daha önemlisi dünya tahıl yüzünden açlıkla karşı karşıya.                

Türkiye araya girmese ciddi problem çıkacaktı. İlerleyen günlerde diğer gemilerde odesa Limanı’ndan çıkar. Çıkmazsa bu sefer kışın açlık tehlikesi başlar.Bir yandan da gaz krizi Avrupayı tedirgin ediyor. Rusya gazı kestiği an Avrupa’da birçok ülke soğuğa mahküm demek .

Bir taraftan da Çin-Tayvan sorunu var. Balkanlar da da durum karışık. Koskova- Sırbistan arasındaki gerilim şimdilik ertelenmiş görünüyor. Ama 1 Eylül’den itibaren Koskova’da yaşayan Sırplarına Kosova kimliği ve plakası alması zorunlu oldu. Sırbistan buna direniyor ama Kosova kararlı. Ermenistan rahat durmuyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev gerekli mesajları ve gerekeni yaparız dedi.                                                                                  Çağımızda her şeye ulaşmak daha kolay. İletişim güçlü. Ama bir yerdeki sıkıntı dünyayı büyük açmaza sürüklüyor. Limanlar kapalı kaldığı an açlık sorunu başlıyor. Ya da petrol üreticileri kesintiye gittiği an enerji sorunu baş gösteriyor.

                                                                                                                                                                      20.Yüzyılda dünya iki dünya savaşı gördü. Soğuk savaşı yaşadı. Çok daha kötü günlere dünya şahitlik etti. Şimdi çatışma alanları daha az ama taş devrine dönmek de zor değil. Herşey insana bağlı. Tek bir Rusya dünyayı kilitleyebiliyor. Açlığa,elektriksizliğe mahküm edebilir.                                                                                                                                                                                      Tüm bunlara rağmen 3.Dünya Savaşı çıkmaz. Kimse bir felaket senaryosunu istemez. Elbette liderlerin tavırlerı da bunda etkili olacaktır. Tabi bunları iyimser havayla söylüyoruz. Yarının ne getireceğini de bilemeyiz. En kötü durum senaryosuna da hazır olmalıyız. savaşmı? Rabbim korusun inşallah… Gelecek sayıda görüşmek ümidiyle…    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi