Savaşın Çocukları İçin Çalışıyorlar

Savaşın Çocukları İçin Çalışıyorlar
Samsun Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde Gazze'deki çocuklara gönderilmek üzere eşofman takımı ve dokuma oyuncak bebek üretimi yapılıyor

İsrail'in Gazze kentinde savaştan etkilenen çocuklar için Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Samsun Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından eşofman takımı ve dokuma oyuncak bebek yapılıyor. Aralık sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmada ilk etapta 200 oyuncak bebek ve 100'e yakın eşofman takımı üretilmesi hedefleniyor. Üretilen bu ürünler, Samsun'dan Mersin Limanı'na gönderilecek. Oradan Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde gerekli yerlere gönderilecek.

aw103936-01.jpg

"Yüzlerinde tebessüm bırakmak istiyoruz"
Samsun Olgunlaşma Enstitüsü El Sanatları Öğretmeni Çiğdem Çakmak Kılıç, “Bizler Filistin’e, Gazze’ye yardım etme noktasında Samsun Olgunlaşma Enstitüsü El Sanatları Bebek Atölyesi olarak dolgu bebek yapmak istedik. Çocukları bir nebze mutlu etmeyi amaçladık. Yaklaşık 200 tane oyuncak bebek üretmeyi planlıyoruz. Çocukların yüzünde bir tebessüm olabilirsek ne mutlu bize" dedi.
Giyim Üretim Teknolojileri Alan Şefi Nursen İşeri, "Gazze’de savaş mağduru çocuklar için eşofman takımı dikiyoruz. 8-9 yaş, 11-13 ve 13- 14 yaş gruplarına özel eşofman takımı üretiyoruz” diye konuştu.

aw103936-03.jpg

Giyim Üretim Atölyesi Kadın Terziliği Usta Öğreticisi Ayşe Yıldırım ise “Gazze’deki çocuklar için elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu savaş durur. İnşallah onlar için aydınlık günler gelir. Onlara duacıyız. Onlar için en iyisini yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

aw103936-04.jpg

aw103936-05.jpg

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel