SASKİ, SAMSUN'UN SU DURUMUNU AÇIKLADI

SASKİ, SAMSUNUN SU DURUMUNU AÇIKLADI
SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Samsun’da içme suyunun kritik seviyede azaldığı yönündeki iddialarla ilgili, "Şu an için değilse de ileriye yönelik bir sıkıntı söz konusu" dedi.

Samsun’da içme suyunun kritik seviyede azaldığı yönündeki iddiaları değerlendiren SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, “Şu an için değilse de ileriye yönelik bir sıkıntı söz konusu. Ne olacağı tamamen bundan sonraki yağışlara bağlı” dedi

Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi kuraklığın Samsun’da da etkisini gösterdiğini söyleyen SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, içme suyunun da önümüzdeki süreçte bu durumdan etkilenebileceğini belirterek, “Şu an için değilse de ileriye yönelik bir sıkıntı söz konusu. Gün veya ay bazında bir tarih belirtmek mümkün değil ama ileride ne olacağı, tamamen bundan sonra olacak yağışlara bağlı. Bu süreçte vatandaşlarımızın su tüketimine dikkat etmesini istiyoruz. Gereksiz su kullanımından kaçınmak, tasarruflu olmak gerekiyor. Sadece Samsun’da değil Türkiye genelinde bu kuraklık var. Tüm ilçelerimiz için de bu durum söz konusu. 80 yıllık kuyular bu kuraklık sonucunda kurudu. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir toplantının da hazırlığı içerisindeyiz” diye konuştu.

‘SENDİKANIN İŞİ Mİ?’

Haber Gazetesinden Ahmet Çağdaş Çatoğlu'nun haberine göre SES Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan’ın açıklamalarına anlam veremediğini söyleyen Genel Müdür Öncel, “Sendika bizden açıklama istiyor. Açıklama yaparsak ne olacak? Felaket tellallığı yapmamızı mı bekliyorlar, anlamak zor. Sendikayla susuzluğun ne ilgisi var? Sendikanın ilgili alanı olan enerjiyle ilgili bir konu yok. Öyle olsaydı da bunu DSİ’ye sormalıydılar. Barajın onarımı, bakımı, işletmesi, suyun salınması, iletilmesi süreci bellidir. Birilerini suçlama durumumuz yok. Sadece Çakmak Barajı için geçerli olan bir durum değil ki. El ele verip bu dar boğaz süreci atlatmak yerine birilerini suçlamak nedir? Birilerini suçlamak, birileriyle kavga etmek gerekmiyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel