Şapkadan Konut Çıktı

Şapkadan Konut Çıktı
Çarşamba’da yapımına başlanan Doğuyaka Kentsel Dönüşüm Projesinin detayları Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın katıldığı BloombergHT kanalında yaptığı açıklamalarla gün yüzüne çıktı

 

HABER- FOTO: Serkan KARAHAN

Uydu üzerinden yayın yapan BloombergHT TV kanalında katıldığı bir programda Çarşamba’da yapımına başlanan ve bir türlü proje detayları açıklanmayan Doğuyaka Kentsel Dönüşüm Projesinin detaylarını anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın açıklamaları şaşırttı. Doğuyaka Kentsel dönüşüm projesi adı altında sunulan ve bir süredir vatandaşlarda Alışveriş merkezi ve sosyal alanların yapılacağı düşüncesi oluşturulan projenin detaylarını paylaşan Hüseyin Dündar, Projede yer alacak olan alanlara dair dile getirdiği 320 konutluk konut alanı akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Daha öncesinde Çarşamba Belediyesi internet sitesinden duyurulan proje için şöyle denilmişti; “Eski Sebze Hali ve Stadyumun taşınması ile ortaya çıkan 40 dönümlük alanı, projelendirdik. Bu bölgenin eskiden beri İlçemizin Ticaret Alanı olması özelliğini de öne çıkararak yeni Ticaret Alanı yapıyoruz. Büyük bir Şehir Meydanı, içinde sinema, kütüphane ve internet salonlarının yer aldığı Gençlik Merkezi, basketbol, voleybol sahalarının bulunduğu Spor Alanları ile bu bölgeyi Samsun-Ordu Karayolu’nda kolayca ulaşılabilecek bir Cazibe Merkezi haline getireceğiz”

Daha öncesinde Belediyeden yapılan açıklamalarda proje içinde yer almayan Konut alanının ise neden projeye dahil edildiği merak konusu olmaya başladı. Her biri 40 daireden oluşacak toplam 8 binanın inşa edileceği konut alanının neden ihtiyaç duyulduğuna dair net bir açıklama yapmayan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, projenin kimi teknik detaylarına dair de bilgilendirmelerde bulundu. Şu anda yapımı başlayan projenin Eylül ve Ekim Ayları gibi biteceğinin belirten Dündar, konutların ise 2014 yılında hazır olacağını belirtti. Projenin, toplam 15 milyon liraya mal olacağını açıklayan Dündar, projeden 300 bin kişinin faydalanacağını açıkladı.

Katıldığı programda ayrıca 400 dönümlük bir alanda yapılacak olan mesire alanının da müjdesini veren Dündar, yapılan diğer çalışmalardan da bahsetti. Dündar, özellikle üniversite konusunda attıkları adımlarla Çarşamba’da yeni bir üniversite kazandırmanın çalışmalarını yaptıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber