“Santrali Derhal Durdurun!”

“Santrali Derhal Durdurun!”
Eğercili Biyokütle Santrale karşı mücadelede öne çıkan isimlerden olan Ayvacık ve Terme Ziraat Odaları Başkanları Erdal Avcı ve Ferda Ergün, santralin inşaatının derhal durdurulmasını istedi.

Çarşamba, Samsun Büyükşehir ve Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne çağrı yapan Avcı ve Ergün, " Biz iki oda başkanı olarak Çarşamba Belediyesi hakkkında Cumhuriyet Savcılığı'na ruhsatsız santral inşaatına göz yumdukları için görevini kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştuk. Şimdi Samsun 3. İdare Mahkemesi'nin satral hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararında , santral inşaatına depo inşaatı olarak ruhsat verildiği ve dolayısıyla inşaatın kaçak olduğu da gerekçelendirilmiştir.

Bizşimdi Cumhuriyet Savcılarımızdan şikayetimizin gereğini yapmalarını  istiyoruz. Ayrıca mahkeme kararında da, " Dava Konusu işlemlerin uygulamaya devam etmesi durumunda; arzı artırılamayan, yerine geçebilecek bir eşdeğeri olmayan, oluşumu asırlar sürmesine rağmen, kaybı dakikalar içerisinde gerçekleşebilen ve kıt bir kaynak olan nitelikli tarım toprakları ile, Çarşamba Büyük Ova Koruma  Alanı'nın doğal dokusunun ciddi zararlara maruz kalabileceği açık olduğundan ortaya telafisi güç ve imkansız zararların çıkabileceği değerlendirilmiştir." hükmü yeralmıştır.

Burada yetkililere düşen  Bölge İdare Mahkemesi sürecini ve kararın uygulanması ile ilgili yasal süreci, beklemeden inşaatı durdurmalarıdır. Çarşamba, Samsun Büyükşehir Belediyeleri ve Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir an önce bu inşaatı mühürlemelidir. Samsun'un ve Türkiye'nin Koronavirüs belası ile uğraştığı bu günlerde bu iinşaatın çalışması sağlık açısından da zararlı olduğu gibi derhal durdurulmazsa , daha büyük zararlara da yol açacaktır. Bizler sorumluluğumuz gereği konunun takipçisi olacağız ve Ovalarımıza zararlı yatırımların gelmemesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber