SANTRAL’E RET KARARI!

SANTRAL’E RET KARARI!
Çarşamba'da kurulacak olan ve inşaat çalışmaları süren Biyokütle Enerji Santrali'ne Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinden red kararı verildi.

Çarşamba ilçesine bağlı Eğercili Mahallesi’nde kurulacak olan santralin yakınlarında arazileri bulunan Çarşambalılar, Murat Şenel, Seyfettin Yavan, Recep Yavan, Mehmet Değerli Avukat Serpil Dönmez'e vekalet vererek santrali yargıya taşımışlardı.

Samsun 3. İdare Mahkemesi'ne 2019/201 Esas No ile açılan davada, Yürütmenin durdurulması, İl Toprak Koruma Kurulunun 06.03.2019 tarihli Eğercili Mahallesi 703 ve 662 Parsel nolu taşınmazların tarımsal amaç dışı kullanımının uygun olduğuna dair kararının iptali ve biyokütle enerji santrali projesi için "ÇED gerekli değildir!" kararının iptali için dava açılmıştı.

Samsun’da 3. İdare Mahkemesi'ne açılan davada mahkeme 2019/201 Esas No'su ile verdiği karar ile 2577 Sayılı Kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Samsun Valiliğinin karara yaptığı itirazdan ise red kararı çıktı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdare Dava Dairesi 3. İdare Mahkemesinin verdiği kararı onayarak itiraza ise red kararı verdi.
santral’e-ret-karari!-(1).jpgsantral’e-ret-karari!-(2).jpg
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber