SANİYE ŞEN HABEREXPRES'İN KONUĞU OLDU

SANİYE ŞEN HABEREXPRES'İN KONUĞU OLDU
Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, Haber Expres Tv ekranlarında gazetemiz muhabiri Yağmur Ayan'ın sunduğu 'Meslekten Yaşamlar' programının canlı yayın konuğu oldu.

Dernek Başkanı Saniye Şen, canlı yayın programında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak derneği kurma kararını, kadının her alanda görülmesi anlamında  neler yaptığını ve Çarşamba değerlerinin marka olması için verdiği mücadeleyi anlattı.

" Kadının hayatına dokunmak ailenin hayatına dokunmak gibidir"

Kadınların hayatlarında birçok değişikliği sağladığını  anlatan Başkan Saniye Şen, " Bir kadına dokunmak bir aileye dokunmak gibi bir şeydir. Onun çocuğuna dokunmak gibi bir şeydir. Elimizi uzatıyoruz, uzattığımız kadarda dualarını alsak yetiyor diyoruz. o ona söylüyor. O başkanına söylüyor derken aktif bir şekilde devam ediyoruz. Sosyalleşmenin yanı sıra insanların ruh haline dokunduk gibi geliyor. " ifadesini kullandı.

Biz hep önümüze bakıyoruz

Derneğin birçok alanda destek aldığını söyleyen Başkan Şen, " Sepet kursları açtık insanlar sepet yapmayı öğrendi. El sanatları kursları açtık. Dikiş kursları açtık. Tabi bunları yaparken yalnız başımıza değildik. Halk Eğitimin, Milli Eğitimin desteği oldu. Allah razı olsun. Valilikten, Belediyelerimizden çok destek aldık. Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, Belediye Başkanımız Halit Doğan, Çarşamba Kaymakamımız Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Milli Eğitimi ve Halk Eğitimi Merkezimizden çok destek gördük Allah razı olsun. Biz her zaman önümüze bakıyoruz." şeklinde konuştu.

Tescillenmeyen hiçbir şey bize ait değildir

Çarşamba'ya özgü bir yapı olarak görülen '8 Köşe Kasket' şapkasının marka haline gelmeden önce Çarşamba'ya ait olmadığının altını çizen Şen, " Çarşamba ayakkabı ve Kasket için bana al dediler ama ayakkabı benim hakkım değil dedim. Onu kim üretiyorsa o almalı dedim. Çarşamba'nın kasketi . Çarşambanın değildi. Her ne kadar Çarşamba'ya ait deseler de tescillenmeyen hiçbir şey bize ait olamaz . Devletimiz nasıl tescilli 'Türkiye Cumhuriyeti'  ise değerlerimizin de bir markaları olmalı." dedi

Yüzünü tescilletti

Toplumuzda bir kadının yüzünü tescilletmesinin hiç basit bir iş olmadığına değinen  Şen, " Bende çocukluğumdan beri bir deli cesareti olduğu söylenir. dedim marka yapalım eğer bir şeyler satacaksak. Hiçbir kadın cesaret edipte yüzünü marka yapamaz. yapmamışta bu zamana kadar. Ben bir örnek olmak zorundayım bu konuda. Yanlış bir şey yapmıyorum. Fotoğrafımı çektim yüzümü tescillettim."

Aynı zamanda Şen, derneğin sadece kadın üyelerle kalmayacağını sonrasında erkek üyelerinde alınacağını söyledi.

HABER : Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber