SANDIK SONRASI SİYASİLERİN MESAJLARI

SANDIK SONRASI SİYASİLERİN MESAJLARI
26. Dönem Milletvekili seçimleri için Türkiye sandık başına gitti. Siyasi parti liderleri ve Samsun’da ki siyasi isimler oy kullandıktan sonra seçimlerin ‘hayırlı’ bir şekilde sonuçlanmasını temenni ettiler

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU OYUNU KULLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri için oyunu memleketi Konya’da kullandı. Okuldaki 2248 nolu sandıkta oyunu kullanan ve sandık kurulu görevlileri ile selamlaşan Başbakan Davutoğlu, okuldan çıkarken açıklamalarda bulundu. Seçimin hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, “Bugün bir kez daha vatandaşlık görevini yapmak üzere sandık başına gidiyoruz. Her şeyden önce ülkemiz için, milletimiz için, insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan 3 gün önce Cumhuriyet Bayramını idrak etmiştik ve hep beraber ülkemizin ulaştığı düzey dolayısıyla büyük bir gururla istiklal şehitlerimizi anmış ve ülkemizin geleceği ile ilgili beslediğimiz ümitleri kamuoyu ile paylaşmıştık" dedi.

 KEMAL KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte milletvekili genel seçimi için Arjantin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, saat 13.00'da eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile beraber Çukurambar semtinde bulunan Arjantin İlköğretim Okulu'na milletvekili genel seçimi için oyunu kullanmaya geldi. Oy kullanma işleminin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler demokrasimiz, cumhuriyetimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için çok önemli. Geldik, oyumuzu kullandık, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oyunu Anıttepe Ortaokulu'nda 1310 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanmasının ardından açıklama yapan Bahçeli, "26. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimleri için bugün milletimizin yüksek katılımıyla bir seçimin gerçekleştirilmesini temenni ediyorum. Milletimize, siyasi partilerimize ve onun adaylarına hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah, bu seçim milletimizin geleceği açısından bir dönüm noktası olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'ne benzer bir sonuç çıkar mı?" sorusuna Bahçeli, "Bu soruları sonra soralım" karşılığını verdi. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ OYUNU KULLANDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, oyunu İstanbul'da kullandı. Sandıktan huzura ve barışa dair umut çıkmasını temenni eden Demirtaş, vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu 1114 nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Demirtaş, "Bugün Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir seçim gerçekleştiriyoruz. Umut ediyorum ki bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar hepimizin açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Hepimizin arzuladığı şey huzur ve barıştır. Bugün sandıklardan huzura ve barışa dair umudun çıkmasını arzu ediyorum" dedi.

BAKAN KILIÇ, OYUNU 8 YAŞINDAKİ KIZI İLE BİRLİKTE KULLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, oyunu 8 yaşındaki kızı ile birlikte Samsun'da kullandı.  Oyunu dedesinin mahallesi olan Samsun'un İlkadım ilçesi Ataköy Mahallesi'ndeki Ataköy İlkokulu'nda 2037 nolu sandıkta kullanan, Bakan Kılıç, sabah saat 09.00'da beraberinde eşi Eda, kızları 8 yaşındaki Ela ve 13 yaşındaki Ece ile oy kullanmak için sandık başına geldi. Bakan Kılıç, oyunu 8 yaşındaki kızı Ela ile birlikte kullandı. Oy verme işleminin ardından okul önünde açıklamada bulunan Bakan Kılıç, "Bugün Türkiyemizin demokrasi tarihindeki önemli bir gün, 1 Kasım seçimleri. Tüm vatandaşlarımızın oyunu kullanarak ülkemizin geleceği, milletimizin geleceğini hayırlara vesile olacak şekilde inşallah seçimimizi tamamlayacağız.” Dedi.

BAŞKANI YILMAZ OYUNU KULLANDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’deki istikrar bazı güçlerin işine yarıyor bazı güçlerin işine yaramıyor. İşte o işine yarayanlar ile yaramayanların mücadelesi aslında bu seçim” dedi.  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Kasım seçimleri için oy kullanmaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasına eşi Semiha Hanım ile birlikte geldi. 2251 nolu sandıkta oy kullanan Başkan Yılmaz, sıranın kendisine gelmesini kuyruğa girerek bekledi. Kendisine yer vermek isteyen vatandaşların ise isteğini nazik bir şekilde reddederek, kuyrukta sıranın kendisine gelmesini bekledi. Yılmaz sıra kendisine gelince oyunu kullandı.

MHP’Lİ VEKİL OYUNU MEMLEKETİNDE KULLANDI

1 Kasım Milletvekilliği seçimleri kapsamında Samsun’un Havza İlçesinde bulunan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Memleketi Samsun’un Havza İlçesine Bağlı Ilıca Mahallesinde oyunu kullandı. Saat 11.00 da Ilıca Mahallesi 1055 nolu sandıkta oyunu kullanan Usta hemşerileri ile bir süre sohbet etti. Usta; “Ülkenin yönetimini seçeceğimiz bu günde kullandığımız oy ve oylarının vatanımıza, milletimize, ülkemizin geleceğine huzur ve güven getirmesini dilerim. Çıkan seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesini temenni ederim” dedi.  MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta oy kullandıktan sonra Samsun merkez ve ilçelerde bulunan sandık ziyaretlerine devam etti.

HÜSEYİN EDİS OYUNU KULLANDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun 2. sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Edis oyunu kullandı. MHP Samsun 2. sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Edis, 26.Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri için oyunu Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde kullandı. Oyunu kullanmak için sabah erken saatlerde Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne giden Edis, burada oyunu kullanacağı sandığın bulunduğun salondaki sandık görevlileri ile tek tek tokalaştı.  Edis, oy kullanma işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçimlerin Türkiye ve Samsun için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Halkımıza güveniyorum, kendi iradeleri ile doğru yolu bulacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset