Sanayinin aradığı en gözde meslek..

Sanayinin aradığı en gözde meslek..
Bünyesinde makine, elektrik-elektronik,kontrol mühendisliği ile yazılım mühendisliği çalışma konularını içeren Mekatronik Mühendisliği sanayinin aradığı en gözde mühendislik alanlarından biri haline geldi.

Bünyesinde makine, elektrik-elektronik,kontrol mühendisliği ile yazılım mühendisliği çalışma konularını içeren Mekatronik Mühendisliği sanayinin aradığı en gözde mühendislik alanlarından biri haline geldi.Mekanik ve elektronik kelimelerinin birleşiminden oluşan Mekatronik Mühendisliği, istihdam alanı oldukça geniş bir alan olarak mühendislik alanına ilgi duyan öğrencilerin de tercihlerinin ilk sıralarında yer almaya başladı.Öğrencilerinin eğitim hayatı sonrasının kariyer planlamasını da önceliği haline getiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), bu önemli meslek kolunu eğitim programlarına ekleyerek bir ilki daha hayata geçirdi. Kuruluşundan itibaren altyapı çalışmalarını başarıyla sürdüren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü ile İzmir’in ilk ve tek lisans programına sahip fakülteünvanını aldı.2013-2014 öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü yüzde 100 İngilizce eğitim dili ile eğitime başlamaya hazırlanıyor.

ALAN OLDUKÇA GENİŞ

Bölüm ile ilgili bilgi veren İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Okur, Mekatronik Mühendisliğinin çalışma alanının oldukça geniş olduğunu söyledi. Dekan Prof.Dr.Okur, “Mekatronik Mühendisleri mezun olduktan sonra Endüstriyel Sanayi, Savunma Sanayi, Sağlık Endüstrisi, Otomotiv Endüstrisi, ARGE Merkezleri ve daha birçok kamu veya özel kuruluşta görev alabilir, teknoloji, tasarım ve ürün geliştirme süreçlerine katkı sağlayabilir” dedi. Dünyadaki Mekatronik alanındaki gelişmelere de dikkat çeken Prof.Dr.Okur, 1990’larda, iletişim teknolojisine internet kullanım ağının da yoğun şekilde katılmasıyla mekatronik ürünlerin bu geniş ağlara bağlandığına dikkat çekti. Prof.Dr.Okur, “Hızla gelişen bilgi teknolojilerinde robotik kolların uzaktan kontrolünün mümkün hale getirilmesine ek olarak, daha küçük (hatta mikro boyutlarda) algılayıcı ve motor teknolojisi yeni ürünlerde kullanılmaya başlandı. Numerik kontrol edilen makineler ve robotlar etkin hale geldi,. Elektronik motor kontrolü ve kilitlenmez- frenleme sistemi otomotiv uygulamaları yaygınlaştı. Sonuç olarak Mekatronik yüzyılın en çok aranan mühendislik alanlarından biri oldu” diye konuştu.
Günümüzde cep telefonlarından otomotiv teknolojisine, savunma sanayinden biyomedikal teknolojilere kadar bir çok alanda mekatronik kullanıldığını vurgulayan İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Okur, üniversitenin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’ye yakın olmasının öğrencilerin istihdam sıkıntısı yaşamayacakları bir öğrenim hayatına sahip olmasında çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.
Prof.Dr.Okur, “İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi öğrencileri eğitim hayatları boyunca görev alacakları projelerde sanayi ile işbirliği yaparak tecrübe edinmelerine fırsat sağlayacaktır. Bu deneyim, öğrencilerimizin mezuniyetlerinden sonrasındaki kariyerlerine olumlu etki yapacak ve iş bulma olanaklarını arttıracaktır. Tüm bunların yanında, Erasmus ve benzeri öğrenci değişim programlarına verdiğimiz destekler ile öğrencilerimizin eğitim hayatlarının belirli bir kısmını yurt dışında devam etmelerine olanak sağlamaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim