SANAYİ ESNAFI’NDAN SANTRALE SERT TEPKİ

SANAYİ ESNAFI’NDAN SANTRALE SERT TEPKİ
Terme'ye, özel bir şirket tarafından kurulmak istenen ikinci termik santrale tepkiler büyürken Termeli sanayiciler de kamuoyu oluşturmak için basın açıklaması yaptı

Sanayi esnafının ikinci bir santrale tepkisi sert oldu.

Terme Sanayi Sitesi'nde 13 Ocak Salı günü bir araya gelen bir grup sanayi esnafı, Terme'ye yapılmak istenen ikinci santrali protesto etti. Protestoya, esnafa destek amaçlı Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, genel sekreter Meliha Uzun ve sekreter Süleyman Güngör de katıldı.

Sanayi esnafı, “El altından yürütülen kirli politikalarla, üç yaşındaki bebelerin sağlığı üzerine oyunlar oynanıyor. İkinci santralin kurulmaması için her türlü mücadeleyi vereceğiz.” dedi.

“HASTA ETMEYİN, HASTANE DE YAPTIRMAYIN”

'Termik santral istemiyoruz' sloganları atan grup adına basın açıklaması yapan emekli astsubay Yaşar Aktepe, “Sanayi esnafı olarak Umut Santral Projesini ve benzeri hiçbir projeyi topraklarımızda istemiyoruz. Bize umut diye yutturulan, üretilecek elektrikten elde edilecek gelirle hastane yapılacak. Elektriğin bizzat kendisi de enerji ve aydınlatma olarak kullanılacak. Onu anladık. Peki, elektriği üretmek için Rusya, Kolombiya ve Afrika'dan getirilecek alçı taşının da ithali söz konusu. Bunların deniz yolu ile geleceği düşünüldüğünde, 200 bin DWT'lik kapasiteye kadar olan gemilerle taşımacılık yapılacak. Gemi artıkları denize deşarj olacak. Yani tertemiz denizimiz körfez haline gelecek. Enerji santralinde deniz, soğutma suyu olarak kullanılacak. 100 bin m3/saat olan su ısınmış olarak geriye döneceğinden denizin ekolojik yapısını bozacak. Denizde yaşayan canlıların yaşamları tehlikede olacak. Bunların dışında en önemlisi bacadan çıkacak olan baca gazı emisyonları (CO2, NO3, SO2 ve toz) ile atık kül miktarının yaklaşık %35 azaltacağı tahmin edilmekte. Peki geriye kalan %65'lik atıklar ne olacak? Bunlar sera etkisi yapıp bizleri zehirleyecek. Biz şunu diyoruz. İnsana hizmet için yapılacak hastaneye, hasta üretmek için mi bu santrali kuruyorsunuz? Bizler bu olumsuzluktan etkilenip daha erken ölümlerin olacağına inanıyoruz. Ölülere hizmet için mi santral kuruyorsunuz? Sloganımız şu, 'Hasta etmeyin, hastane de yaptırmayın. Ömrümüzden çalıp erken öldürüp, mezarlarımızı ışıklandırmayın.' Bizim buna ihtiyacımız yok. Biz sırat köprüsünden iman ışığı ile geçeriz.”dedi.

Terme Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, “Termik Santrale Hayır!' feryadına kulak vererek sesini duyurmaya çalışan ve geleceğine sahip çıkan Terme sanayi esnafına teşekkür etti.

Aktepe, “Birlikte başaramayacağımız hiç bir sorun olamaz, oda başkanı olarak bütün sorunlarınızda yanınızdayız.'' dedi.

Esnaf Odası Genel Sekreteri Meliha Uzun da, “Dört aylık torunum Arıkan Efe'nin ve tüm bebeklerin vatanına, milletine ve insanlığa hayırlı bir evlat olabilmesi için sağlıklı yaşaması, bol oksijen alması gerekiyor. Terme'nin temiz havasını kirlettirmeyeceğiz. Sanayi esnafının gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyo-rum.”dedi.
KAYNAK : BİLGİ GAZETESİ / TERME 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz