Sanat Tarihi Mezunları İşsiz

Sanat Tarihi Mezunları İşsiz
"BELKİ HABERİNİZ YOKTUR AMA ARKEOLOGLARDAN BİRİSİ BUGÜN AÇLIK GREVİNE BAŞLADI, NEDENİ DE İŞSİZLİK"

Sanat tarihi mezunlarının, arkeoloji mezunlarının, müzeci ve restoratör meslek grubunun istihdam sorunlarını dile getiren Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, arkeologlardan birisinin açlık grevine başladığını ve nedeninin de işsizlik olduğunu söyledi

GÜMÜŞ konuşmasına "Belki haberiniz yoktur ama arkeologlardan birisi bugün açlık grevine başladı, nedeni de işsizlik" cümlesiyle başladı. Yıllarca eğitim görerek bu meslekleri edinen bireylerin alanlarında istihdam edilmediklerini ve bu durumun büyük travmalara neden olduğunu ifade eden GÜMÜŞ, konuşmasında kamuda istihdamı göz ardı edilen bu meslek grubuna ilgisizliğin Türkiye'ye maliyetini ele aldı.
 

"ÜLKEMİZDE TARİHE, ESTETİĞE VE KÜLTÜREL MİRASLARIMIZA VERİLEN ÖNEM BUGÜNE KADAR HİÇ OLMADIĞI KADAR GERİLEMİŞTİR."

Üzerinde  yaşadığımız coğrafyanın insanlık tarihi ne kadar eskiyse, bir o kadar eski, kadim ve köklü olduğunu ve ülkemizin tarihî ve kültürel miraslar açısından bir hazine olduğunu belirten GÜMÜŞ şunları söyledi; "Kültürel mirasını, tarihini unutmuş nesiller demek, belleğini yitirmiş bir toplum demektir. Belleğini yitirmiş bir toplum yok olur, kendini var edemez, yeniden üretemez ve insanlığa hiçbir şey katamaz. Belleğini yitirmiş bir toplumun iyi şartlarda yaşama ve var olma şansı zamanla elinden alınır. Kültürel mirası koruyup yararlı hâle getirmek için, gelişen, İlerleyen devletler bütçeler ayırırlar, öğretmenler, uzmanlar ve uygulayıcılar yetiştirirler. Bizde ise durum tam tersinedir, tam tersine gelişmektedir. Kültür Bakanlığı sanat tarihçisi, arkeolog, müzeci ve restoratörlere yeterli kadrolar açmamakta ve Hükûmet bu konuda gerekli plan ve bütçe adımlarını gerçekleştirememektedir."

"76 MİLYONA 2 SANAT TARİHİ ÖĞRETMENİ ATADILAR"

Öğretmen atamalarında sanat tarihi öğretmeninin yok denecek kadar az olduğunu belirten GÜMÜŞ, en son yapılan Millî Eğitim atamasında sadece 2 sanat tarihi öğretmeni atandığına dikkat çekti. Bu durumun yetişen insanlara zulüm olduğunu ve öğrencilerin kişisel gelişimini güdükleştiren bir uygulama olduğunu ekledi. Bu plansız, amaçsız, hedefsiz millî eğitim politikalarından hükümetin sorumlu olduğunu ifade eden GÜMÜŞ, her ortamda Sanat Tarihçisi, Arkeolog, Müzeci ve Restoratörlere desteklerinin süreceğini açıkladı.

iha

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir