Samsun’un Yeni Kardeş Şehri Bizerte Oldu

Samsun’un Yeni Kardeş Şehri Bizerte Oldu
Başbakan Erdoğan’ın Tunus ziyareti çerçevesinde bu ülkeye giden ve 3 gün boyunca burada çeşitli temaslarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Türkiye’ye döndü

Başbakan Erdoğan’ın özellikle üzerinde durduğu, Tunus’taki yerel yönetimlerin güçlendirilmesine katkı vermek için Türkiye’den çağrılan 27 Belediye Başkanı Erdoğan’ın da katıldığı bir törende eşleştikleri belediyelerle “Kardeş Şehir Protokolü” imzaladılar. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ve Tunus Şehirleri Ulusal Federasyonu’nun desteği ile gerçekleştirilen programda, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tunus’un turistik sahil şehri Bizerte ile kardeş şehir oldu.

Mahalli idarelerin desteklenmesi yoluyla Tunus’taki belediyecilik hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak istediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konu ile ilgili şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız ülkemizin Tunus ile olan ilişkisine büyük önem veriyor ve her alanda işbirliği ve destek olma adına önemli adımlar atıyor. Bu çerçevede Tunus’ta bulunan yerel yönetimlerin desteklenmesi ile bu ülkeye önemli katkılar verileceğini düşünüyor. Bu çok yerinde bir düşünce ve Başbakanımızın vizyonunu ortaya koyuyor. Son 10 yılda Türkiye’de yerel yönetim anlayışı ve hizmetleri çok gelişti. Çağdaş şehir yönetim anlayışı önemli işlevler üstlendi. İşte bu noktada tecrübe kazanmış, yerel hizmet anlayışını belirli bir noktaya taşımış olan biz kent yöneticilerinin bu bilgi ve deneyimlerini buradaki yerel yönetimlerle paylaşmamızın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle biz de Tunus’un güzel ve turistik sahil kenti Bizerte ile Kardeş Şehir Protokolü’nü imzaladık. Samsun’da edindiğimiz yönetim deneyimi ve ortaya koyduğumuz kent yönetim vizyonunu kardeş şehrimizin yöneticileri ile paylaşıp destek vermeyi arzu ediyoruz. Bu işbirliğinin her iki kente ve her iki ülkeye de önemli katkılarının olacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz