Samsun'un Yaz Fotoğrafları Yarıştı

Samsunun Yaz Fotoğrafları Yarıştı
Samsun Valiliği tarafından düzenlenen “Dört Mevsim Samsun” isimli fotoğraf yarışmasının “yaz” kategorisinde dereceye giren fotoğraflar belirlendi.

 

Samsun’un doğal güzelliklerini, tarihi ve yerel değerlerini, kentsel ve kırsal dokusunu, SİT alanlarını, kültürel ve sosyal yaşamını anlatacak gelecek kuşaklara birer belge niteliğinde aktarılacak fotoğrafik öğeleri elde edip ilin tanıtımına ve fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Samsun Valiliği tarafından düzenlenen “Dört Mevsim Samsun” isimli fotoğraf yarışmasının “Samsun’da Yaz” kategorisinde dereceye girenler belli oldu.

“Samsun’da Yaz” kategorisine 7 tanesi il dışından olmak üzere 55 kişi 240 fotoğraf ile katıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, OMÜ Öğretim Üyesi Tezcan Bahar, Fokus Derneği’nden Halit Koç, fotoğraf sanatçısı Sabit Kalfagil ve fotoğraf sanatçısı Nadir Ede’den oluşan seçici kurul tarafından Gazanfer Demirer’in “Kızılırmak Delta Gün Sonu” isimli fotoğrafı birinci, Barbaros Odabaş’ın “Dereköy Barınak Kıyı” isimli fotoğrafı ikinci, Halil Bilen’in “Kurtuluş Yolu” isimli fotoğrafı ise üçüncü oldu. Barbaros Odabaş, Gazanfer Demirer ve Şerif Yıldırım’ın fotoğrafları ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ayrıca 16 fotoğraf ise sergilemeye değer fotoğraf olarak belirlendi.

Birinci olan fotoğrafa 2 bin lira, ikinci olan fotoğrafa bin lira, üçüncü olan fotoğrafa 750 lira, mansiyon alan fotoğraflara 500’er lira ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflara ise 100’er lira ödülleri, 14 Ocak 2013 tarihinde yapılacak toplu sergide verilecek.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Samsun’un doğal güzelliklerini, tarih ve yerel değerlerini, kentsel ve kırsal dokusunu, sit alanlarını, kültürel ve sosyal yaşamını konu alan geniş kapsamlı bir fotoğraf yarışması yapmayı hedefledik. Bu amaçla yapmış olduğumuz çalışmayla Samsun’un güzelliklerini, değerlerini ortaya koymak ve bunları tüm Türkiye ile dünyaya paylaşmak adına bu çalışmayı gerçekleştirdik. Daha önceki çalışmalarımızda özellikle ‘Samsun’da Kış’ ve ‘Samsun’da İlkbahar’ programlarımızı tamamlamıştık. ‘Samsun’da Yaz’ kategorisine 55 kişi toplam 240 fotoğraf ile katıldı” dedi.Aralık ayında ise ‘Samsun’da Sonbahar Fotoğrafları’ jüri tarafından seçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel