Samsun'un Suç Analizi Çıkarıldı

Samsunun Suç Analizi Çıkarıldı
Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, şehrin suç analizini çıkarttıklarını belirterek, "Samsun'da en çok 'darp, tehdit, bıçaklama ve istismar' suçları var" dedi.

 

İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, yeni göreve başlayan Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'yi makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Samsun'da göreve başlayınca şehrin suç analizini çıkarttığını belirterek, "Bizim burada dikkatimizi çeken 2 ayrı olay var. Bu sorun sadece bizim alacağımız tedbirlerle çözülmez. Bunlar, kişilere karşı işlenen suçlar. Darp, tehdit, bıçaklanma ve cinsel istismar suçları. 18 yaşın altında istismara uğrayıp hamile kalanlar var. Bu suçların önüne, vatandaşlarımızın desteğiyle geçeceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

Polisin iki görevinin bulunduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Türkmenli, "Bu görevin biri adli, diğeri ise idari görev. Adli görevde suçluyu yakalayıp adli mercilere teslim etmek, idari görevimiz ise suç işlenmeden önlemek. Biz daha çok suçun işlenmeden önlenmesi üzerine gayret gösteriyoruz. Giden can ve bir ırz meselesi telafi edilmiyor. Geride acılar ve travmalar bırakıyor. Esas olan suçun oluşmadan önce önlenmesi. Devriye motorize görevlilerimiz, MOBESE’lerimiz, istihbarat elamanlarımız var. Suçun önlenmesi için çalışıyoruz. Ancak, vatandaşlarımızdan ricamız var. Vatandaşlarımız bizim gözümüz, kulağımız. Bütün imkanlarımızı kullansak bile her yere hakim olma şansımız yok. Vatandaşlarımızın gördükleri olayları ücretsiz olan 155 Polis İmdat Hattı'na ihbar etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel