SAMSUN'UN NE KADAR İÇME SUYU KALDI?

SAMSUNUN NE KADAR İÇME SUYU KALDI?
SES Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, SASKİ’ye "Samsun’un kaç günlük içme suyu kaldı?" diye sordu.

Türkiye genelinde etkisini hissettiren ve birçok ilde içme suyu oranlarını tehlikeli oranda düşüren kuraklığın Samsun’a etkilerini açıklayan SES Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, SASKİ’ye "Samsun’un kaç günlük içme suyu kaldı?" diye sordu.

‘BARAJDA SEVİYE DÜŞTÜ’

Eneri, Sanayi ve Maden Kamu İşçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Samsun Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) yetkililerinden şehrin su durumu hakkında bilgi istedi. Kuraklığın özellikle Çakmak Barajına ciddi etkisinin olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, “Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da uzunca bir süredir yeteri kadar yağış olmaması beraberinde kuraklığa da neden olmuştur. Kış aylarında yağmur ve kar yağışının az olması barajların seviyesini düşürmüştür. Aynı şekilde yer altı suyu seviyesi de düşmüştür. Yaşanan bu kuraklığın şehrimizi, özellikle de Çakmak Barajını da etkilemiştir” diye konuştu.

BİLGİLENDİRME YAPILMALI

SASKİ’nin acilen bilgilendirme yapması gerektiğini kaydeden Başkan Erdoğan, “Samsun’un kaç günlük içme suyunun kaldığı yönünde SASKİ’den bir açıklama bekliyoruz. Biz bu anlamda bilgi edinme kanunu kapsamında sorduk ama bir ayı geçmesine rağmen yanıt alamadık. SASKİ’nin açıklama yapmaması, halkı su tüketimi konusunda uyarmaması Çakmak Barajında yeterli düzeyde su olduğu anlamına mı geliyor? SASKİ’nin acilen bilgilendirme yapmasını istiyoruz. Şehrimiz bir su sıkıntısıyla karşı karşıya mı? Eğer yeteri kadar depolama yapılmadıysa bunun sebebi sadece kuraklık mı? Ne gibi tedbirler alındı?” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir