Samsun'un Dev Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Samsunun Dev Projesi İlk Meyvelerini Verdi
Bir yılda tam 10 bin ilkokul öğrencisine yüzme öğretmeyi amaçlayan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi ilk meyvelerini verdi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in direktifleriyle, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından yazılan ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün proje ortağı olduğu, bir yılda 10 bin ilkokul öğrencisine yüzme öğretmeyi amaçlayan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi ilk meyvelerini verdi.

ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINIYOR

Samsun'daki havuzu olan ilçelerde gerçekleştirilen projeye göre, ilkokul 2. sınıf ve 3. sınıf öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı havuzlarında, profesyonel yüzme hocaları eşliğinde yüzme öğreniyorlar. Velilerden de çok ciddi destek alan projeye katılan öğrenciler, her hafta çeşitli seanslarda Samsun Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile havuzlara ücretsiz taşınıyorlar.

ATATÜRK KUPASINDA İL BİRİNCİLİĞİNİ KAPTILAR

Projeye katılan öğrenciler daha ilk günden itibaren başarılarını ortaya koymaya başladılar. 10 Kasım Atatürk'ün ölümünün 77. yılı münasebetiyle Samsun'da yapılan ve 100 yüzücünün katıldığı Atatürk Kupası Yüzme Şampiyonası'nda ilk üç sırayı Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi öğrencileri aldılar. Kelebek, sırtüstü, kurbağalama ve serbest olmak üzere 4 ana dalda yapılan yarışmada; Arıburnu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Eda Seyrek 50 metre sırtüstü Samsun birincisi, 50 metre kurbağalama Samsun üçüncüsü ve 50 metre serbest dalında Samsun üçüncüsü oldu. Sakarya İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Kaan Bulut ise; 50 metre sırtüstü Samsun ikincisi, 50 metre kurbağalama Samsun üçüncüsü ve 50 metre serbest dalında Samsun üçüncüsü oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz