Samsunsporlu futbolculardan çocuklara

Samsunsporlu futbolculardan çocuklara
Samsunsporlu futbolcular, özel bir hastanede tedavi gören lösemili çocukları ziyaret ettiler

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor’da futbolcular, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören lösemili çocuklara sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
Futbolcularından Alim Öztürk, Halil Deryal ve Enes Albak, lösemili çocukları ziyaret etti. Futbolcular, çocuklara Samsunspor formaları hediye ederek onları sevindirdi. Ziyaret sırasında, Çocuk Hematoloji Kliniği'nden Prof. Dr. Davut Albayrak ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nden Uzm. Dr. Şule Turan Akyol da hazır bulundu. Samsunsporlu futbolcular, Prof. Dr. Albayrak ve Uzm. Dr. Akyol’a da çiçek takdim etti, bu özel günde hep birlikte farkındalık oluşturmanın önemini vurguladılar.

Futbolcular ve çocuklar fotoğraf çektirdi
Karadeniz temsilcisi Samsunspor’un başarılı sporcularının lösemili çocukları ziyaret etmeleri, çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmesine yönelik bir çaba olarak takdir topladı. Bu ziyaret sırasında, futbolcular, tedavi gören lösemili çocuklar ve aileleri ile birlikte fotoğraf çekimi de gerçekleştirdi. Samsunspor, gerçekleştirdikleri etkinlik ile toplumda farkındalık oluşturma ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme konusunda örnek teşkil etmeye çalıştılar.
Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Davut Albayrak, “Lösemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Hastalarımızın büyük bir kısmı kemoterapi tedavisini tamamlayıp hayata atılıyorlar. Kemoterapiye dirençli veya hastalığı tekrarlayan hastalar hastanemizin çocuk kemik iliği nakil ünitesinde kemik iliği nakli olarak sağlıklarına kavuşuyorlar. Lösemi tedavisi uzun süreli bir tedavidir. Bu dönemde hastaların moral desteklere, ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kan bağışlarına ihtiyaçları oluyor. Halkımızın bu konuda duyarlılığına ihtiyacımız var. Hastaların tedavisi hastanemizde yürütülürken Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklar Çocuklar Derneği (LÖSAM) gibi sivil toplum kuruluşlarının destekleri bizim için önemli. Samsunspor futbolcuları yoğun antrenmanlarının arasında, topluma hizmet vazifesini yerine getirmek ve hastalarımıza moral vermek için hastanemiz çocuk hematoloji ve onkoloji bölümünde tedavi olan hastaları ziyaret ettiler. Onlara Samsunspor formaları hediye ettiler. Çocuklarımız bu ziyaretten çok mutlu oldu. Samsunspor futbolcularına ve kulüp idarecilerine bu hassasiyetleri için teşekkür ederiz” dedi. İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık