Samsunspor’dan Emin Kar açıklaması!

Samsunspor’dan Emin Kar açıklaması!
Samsunspor’un eski başkanı ve efsane kaptanı Emin Kar’ın geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi sonrasında ortaya atılan iddialara ilişkin kulüp tarafından yazılı açıklama yapıldı

Efsane Kaptan kalp krizine yenik düşmüştü!

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan eski futbolcu ve kulüp başkanlarından Emin Kar yaşama veda etti. Kar, geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi altına alınmıştı. Üzücü haberi Emin Kar’ın oğlu Ülker Kar, sosyal medya hesabından duyurdu. 61 yaşında hayata veda eden Emin Kar için Samsun Büyük Cami’de son görevde bulunuldu.

aw443979_01-001.jpg

Emin Kar'ın Samsun Büyük Camide kılınan cenaze namazına AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Genel Müdürü Soner Soykan, Futbol Akademi Koordinatörü Savaş Serdar, Samsunspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, FİFA Kokartlı Hakem Mete Kalkavan, MHP Meclis üyesi Aykut Çepni, işadamı Şenol Ayyıldız, Yılport Samsunspor Futbolcusu Hasan Kılıç, Nurullah Aslan ile birlikte spor camiası ve siyasiler katılım sağlamıştı.

aw444642_02.jpg

 

Cenaze törenine ilişkin şaşırtan iddialar!

Cenaze töreni öncesinde ve sonrasında gündeme gelen iddialar ise gündeme oturdu. İddialara göre; Kulübün eski başkanı olan Emin Kar’ın vefat haberinin ardından cenaze törenine yakın bir zaman diliminde Samsunspor Kulüp yönetiminin tören talebinde bulunduğunu, ancak aileden cenaze töreninin programının belirlendiği yönünde ve bu yönde birçok söylem gündeme gelmişti. İddiaların odağında olan Samsunspor Kulübü ve Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’de önemli yorumlarda bulunmuştu.

Erol Şeker’de gündeme getirmişti

Hafta içi her gün Büşra Kocataş’ın sunduğu Sabahın Nabzı programında konuşan Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, gündemin nabzını tutmayı ve gündemi belirlemeyi yine başardı. Emin Kar’ın cenaze töreni öncesinde ve sonrasında ortaya atılan iddiaların olduğunu, buna ilişkin yayılan söylemlerin ne denli doğru olduğunu merak ettiklerini ve bahsi geçen iddiaların doğru olması halinde bu durumu kınadığını ifade etti. Yazı İşleri Müdürü Şeker, kulübün vefat haberinin ardından kısa bir süre sonra aileye ulaşıp tören talebinde bulunması halinde ve bu talebin aile tarafından reddedilmesi iddiasının gerçeklik payı olması halinde ise Kulüpten özür dilediğini ekranlardan dile getirmişti. Gündemin odağındaki konuyu ele alan Şeker’in yorumlarına cevap niteliğindeki açıklama Samsunspor Kulübü tarafından akşam saatlerinde geldi.



“Tüm girişimlere rağmen…”

Samsunspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Kulübümüz efsane isimlerinden, eski kulüp başkanımız Sayın Emin Kar'ın cenaze törenine ilişkin gerçekle alakası olmayan haber ve yorumlar üzerine bir açıklama yapılması zaruri hale gelmiştir. Cenaze haberini aldığımız sabah saatlerinden itibaren gerek dernek yönetimi gerek Futbol A.Ş. yetkililerimiz tarafından harekete geçilmiş, kulüp tesislerimizde tören yapılması konusunda yurt dışında bulunan Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın da bilgisi ve talimatıyla gerekli tüm hazırlıklar yapılmış, temaslar sağlanmıştır. Ancak tüm girişimlerimize rağmen kulüp tesislerinde tören yapmak maalesef mümkün almamıştır. Merhum başkanımıza duyduğumuz saygı gereği, yeni polemiklere yol açacak şekilde bu durumun nedenlerini konuşmanın hiç kimseye faydasının olmadığını belirtmek isteriz. Art niyetli, vicdansızca yapılan haber ve yorumları kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Bilinmelidir ki büyük kaptanımız, başkanımız Sayın Emin Kar'ın adı en müstesna yerde adına yakışır bir şekilde ebediyen yaşatılacaktır. Bu vesileyle bir kez daha başkanımızı rahmetle anıyor başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine, camiamıza başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber