Samsunspor’a taziye mesajları

Samsunspor’a taziye mesajları
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsunspor’un 20 Ocak 1989’da geçirdiği trafik kazasının 28. yılı dolayısıyla taziye mesajları yayımladılar.

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasının 28. yıl dönümü nedeniyle bir taziye mesajı yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor Kulübü’nün kentin en önemli markalarından birisi olduğunu ifade ederek, “Bundan tam 28 yıl önce Samsunumuzu olduğu kadar tüm ülkemizi de derinden etkileyen ve travmasını aradan geçen yıllara rağmen hala üzerimizde hissettiğimiz elim bir trafik kazası yaşadık. Sportif başarılarının zirvesinde olan, gencecik pırıl pırıl gençlerimizi, teknik direktörümüzü ve bir kulüp çalışanımızı o kara günde ebediyete uğurladık. Türk spor kamuoyu olsun, sıradan vatandaşlarımız olsun hepimiz o dönemde Samsunsporumuzu başarıdan başarıya koşturan ve Samsun halkı olarak bağrımıza bastığımız gencecik aslanlarımızı kaybetmenin acısını yaşadık. Bu güzide kulübümüzün bir dönem başkanlığını da yapmış birisi olarak bu trajediyi ne ben ne de vefakar Samsun halkı unutmadık ve unutmayacağız. Spor şehitlerimizin unutulmaması için de elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Ben bu değerli kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor ve böyle içimizi yakan, bizi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını rabbimden diliyorum” dedi.

Göksel: “20 Ocak 1989’u unutmadık, unutmayacağız”

Samsunspor’un 20 Ocak 1989 tarihinde Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirenler için bir mesaj yayınlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ise şunları kaydetti: “Türk futbol tarihi, Samsun’un, Samsunsporun ve Türk Milleti’nin unutmadığı o kara günü asla unutmayacaktır. Kazada hayatlarını kaybeden ve Türk futbol tarihinde, ‘futbol şehitleri’ olarak anılan teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı ölümlerinin 28. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Samsunspor camiasına, tüm Samsun’a ve ‘futbol şehitleri’mizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu acıyı yaşayan ve kazadan sağ kurtulan futbolcu ve teknik heyete de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Samsunsporumuzun yaşadığı bu acı ve kara gün, Samsun’un, Samsunsporun ve Türk milletinin hafızalarından silinmemiştir ve silinmeyecektir. Bu elim kaza Türk milletinin ortak acısıdır. Cenab-ı Allah böyle acıları milletimize bir daha yaşatmasın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor