Samsunspor Taraftarından TFF’ye Tepki

Samsunspor Taraftarından TFF’ye Tepki
Samsunspor taraftarları, Türkiye Futbol Fedarasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) hafta sonu oynanacak Samsunspor-Mersin İdmanyurdu Play-off final maçında takımlarına verdiği seyircisiz oynama cezasını protesto etti

PFDK, Samsunspor’a taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 1 maçlık seyircisiz oynama cezası vermişti. Samsunspor yönetimi Tahkim Kurulu’na itirazda bulunmuştu. Tahkim, dün yaptığı toplantının ardından Samsunspor’un itirazı reddetmişti.

PFDK’nın, hafta sonu İstanbul'da oynanacak Samsunspor-Mersin İdmanyurdu Play-off yükselme final maçında Samsunspor Kulübü’ne verdiği 'seyircisiz oynama' cezasına tepki gösteren kırmızı-beyazlı taraftarlar, TFF Samsun Bölge Müdürlüğü’ne yürüyerek basın açıklaması yaptı.

Samsunspor Taraftarlar Dernekleri'nden 'Söğütlü Bahçeli Çılgınlar', 'Şehzadeler' ve 'Forza Şimşekler' adına basın açıklaması yapan Şirinler Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Soykan, "Amacımız, TFF'nin kulübümüze verdiği hukuksuz kararı protesto ettiğimizi duyurmaktır. Dünyada eşi benzeri bulunmayan bir karara imza atan TFF yetkilileri, adlarını tarihe kara bir leke olarak yazdırmışlardır. Rakip seyircilerin izleyebileceği final karşılaşmasını Samsunspor'un sadece kadın ve çocuklarına açmak ne rekabet anlayışına ne de sportmenliğe yakışmamıştır. Bu kararı alanlar bilsinler ki, bu renklere gönül veren bizler, takımımızı hiçbir şart altında yalnız bırakmayacağımız. Bizler ne olursa olsun bu final maçında takımımızı stat içerisinde olmasak da stat dışında 90 dakika destekleyeceğiz. Bizler inanmış milyonlar olarak süper lige geliyoruz" dedi.

Mehmet Soykan, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili de, "Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimiz, ağabeylerimizin ve tüm emekçilerimizin acılarını paylaştığımızı ve yüreklerimizin beraber yandığının bilinmesini isteriz. Ülkeyi yasa boğan bu tür acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, işçilerimizin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor