“Samsunspor Rekora Ortak Oldu”

“Samsunspor Rekora Ortak Oldu”
PTT 1. Lig’de 2012 – 2013 sezonunun tamamlanmasıyla iki Karadeniz ekibi Samsunspor ve 1461 Trabzon ilginç istatistikleri ile lige damga vurdular

 

PTT 1. Lig’in 2012 – 13 sezonunda ligin iki yeni takımı Samsunspor ve 1461 Trabzon oynadıkları futbolun yanı sıra bu sezonda hafızalara kazınan iki takım olarak tarihe geçtiler.

EN GOLCÜLER

Samsunspor’un bu sezon adeta kurtarıcısı olan Abdulkadir Özgen ligin ikinci devresinde katıldığı Kırmızı Beyazlı ekibin en golcü oyuncusu olmayı da başarırken çıktığı 14 maçta 9 gol atarak takımının ligde kalmasında büyük bir pay sahibi oldu.

1461 Trabzon’da ise ligde 18 kere formasını giyen Sercan Kaya 9 gol atarak bu sezon takımının başarısında önemli rol oynadı. Sercan daha sonra Çaykur Rizespor’a transfer olarak Rize temsilcisinin de Süper Lig’e çıkmasına büyük katkı sağlayan isimlerden oldu.

EN FAZLA SÜRE ALANLAR 

Samsunspor’a sezon başında Bandırmaspor’dan gelen Musa Sinan Yılmazer ligin ilk yarısında takımın hücum yükünün büyük bir çoğunluğunu çekerken ikinci devrede bu etkisini biraz kaybetmesine rağmen takımının 2360 dakika ile sahada en çok mücadele veren oyuncusu oldu. Musa’yı 2348 dakika ile Lokman Gör ve 2308 dakika ile Darryl Roberts izledi. Kırmızı Beyazlı ekipte ligin son haftasında şans bulan genç kaleci Furkan Köse ise 12 dakika mücadele ederek takımına katkı yapan isimler arasında yer aldı.

1461 Trabzon’da ise Türkiye Kupası maçları ile beraber toplamda 41 kez forma şansı bulan kaleci Fatih Öztürk 3660 dakika sahada kalarak takımı adına en uzun süre forma giyen oyuncu oldu. Fatih’i 3501 dakika ile Abdulkadir Özdemir ve 3248 dakika ile Mehmet Kuruoğlu takip edenler arasında yer aldı.

KIRMIZI KART

Samsunspor 34 haftalık lig maratonunda en az kırmızı kart gören takımlar arasında yer aldı. Kırmızı Beyazlı ekipte Abdulkadir Özgen ve Erdem Şen’in çift sarıdan gördükleri kırmızı kartlar haricinde oyundan ihraç edilen futbolcusu bulunmuyor.

1461 Trabzon ise savunma oyuncusu Mustafa Akbaş bu sezon 2 kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bırakan isimler arasında yer aldı. Mustafa’yı Gökhan Aslan, Fatih Öztürk ve Caner Osmanpaşa birer kırmızı kart ile takip ettiler.

SAMSUNSPOR REKORA ORTAK OLDU

Samsunspor 34 hafta boyunca aldığı 18 beraberlik ile bu sezonun en unutulmaz takımları arasında girerken, Kırmızı Beyazlı ekip bu anlamda 1982 – 83 sezonunda ligi 18 beraberlik ile tamamlayan Ankaragücü’nün rekoruna da ortak oldu.

Samsunspor ayrıca bu sezon 7 galibiyet ile en az galibiyet alan takımlar arasında yer alırken, 9 mağlubiyet ile de en az mağlubiyet alan takımlar arasında yer aldı.

1461 TRABZON SÜPER LİGİ İSTEMEDİ

Trabzonspor’un pilot takımı konumunda mücadele ettiği PTT 1. Lig’de ilk sezonunda gösterdiği başarılı performansıyla sezonu 3. sırada bitirip Süper Lig için play offlara kalmaya hak kazanan 1461 Trabzon, bu hakkını elinin tersiyle iterek kullanmadı.

Bir ligde aynı şirkete bağlı iki takımın mücadele etmesinin yasak olmasından dolayı Trabzonspor ile ilişiğini kesmesi gereken 1461 Trabzon, Türkiye Futbol Federasyonu kuralları ve Trabzonspor A. Ş. yönetim kurulunun isteği doğrultusunda önümüzdeki sezon da PTT 1. Lig’de mücadele etmeye karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor