Samsunspor Play-Off'u Garantiledi

Samsunspor Play-Offu Garantiledi
PTT 1. Lig’in 37. haftasında Manisaspor, kendi evinde Samsunspor’a 4-3 mağlup oldu.

 Samsunspor bu galibiyetle ligin bitimine 1 hafta kala Play-off'a kalmayı garantiledi.Maçın ardından yapılan basın açıklamasında Matematiksel olarak Play-off’a kalmayı garantilediklerini hatırlatan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Bu maçı kaybetmiş olsaydık, 'Kahramanmaraşspor maçını nasıl olsa kazanırız' düşüncesi bizim için doğru bir düşünce değildi. Dolayısıyla bugün iyi başlamadık ve 1-0 mağlup duruma düştük. Ama 2-1 galip durumda devreyi kapattık. Bizim lehimize bir durumdu. İkinci yarıda da neler yapabiliriz bunu oyuncularımızla paylaştık. Çok güzel goller oldu. İyi bir futbol oldu. Tüm oyuncularımı kutluyorum. 4-1’den sonra bizim de oyuncu değişiklikleri yapmamız gerekiyordu. Konsantre eksikliği başladı. Oyun 4-3’e geldi. Bizim gibi takımlar konsantresini kaybettiğinde gol yiyebiliyorlar. Gerçekten 7 gol seyircilere mutluluk vermiştir. Ben de keyif aldım. Play-off’a kaldıkları ve iyi bir mücadele ortaya koydukları için oyuncularımı kutluyorum. Biz artık bundan sonra Play-off’u düşünüyoruz" dedi.

Play-off için 1 puan yettiğini ifade eden Samsunsporlu futbolcu Musa Aydın, "Manisaspor maçında Play-off’a çıkma adına en az 1 puan yetiyordu. Bunu başardığımız için mutluyuz. Bence ligin şanslı takımı bizdik. Bu maç bizim için çok önemliydi. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu oyuncu kadrosu ile Play-off’tan çıkacağız" diye konuştu.

Maça iyi başlayamadıklarını belirten Samsunsporlu futbolcu Taha Yalçıner de, şunları söyledi:

"Manisaspor 1-0 öne geçti. Daha sonra golleri bularak devreye 2-1 önde girdik. Bu bizi rahatlattı. Play-off için bize 1 puan yetiyordu. İyi bir oyun ortaya koyduk. Bundan sonraki çalışmalarımız süper lig için olacak."

MANİSASPOR CEPHESİ

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, ligin kendileri için 7 sırada tamamlandığını belirterek, "Oyuncularımı yıl boyu gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. Ayrıca kulüp başkanını, yönetim kurulunu da kutluyorum. Buraya geldiğimde geçtiğimiz yılın devamı olarak nitelendirdiğim bir süreçten bahsettim. Bugün bulunduğumuz noktada ligin 35. haftasında bu iddianın içerisinde yer alabilmek bizim için anlamlı ve önemliydi. Elbet bu takım Play-off’a kalmamalıydı, elbette bu takım ilk ikiden çıkmalıydı. Ancak 2 yıldır süren bir organizasyon var. Beni ilgilendiren kısmı bu yıl geçtiğimiz yıldan daha düşük maliyet ile bu yarışın içerisinde sonuna kadar var olmaktı. Bunu gerçekleştirdikleri için oyuncularımı kutluyorum. Bizim için farklı bir kazanım oldu. Evet belki bir üst lige çıkamadık ama üzerimizde yer alan 6 takımdan daha değerli bir takım bırakmak gibi bir sonuç çıktı ortaya. Yıl boyu kadromda bulunan 11 oyuncu milli takımların çeşitli organizasyonlarına davet edilmiş ve bugün yeni duydum 12. oyuncum da gidecek inşallah. Bu Manisaspor için geleceğin daha aydınlık olduğu anlamı taşıyor ben bu yüzden emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kendisinin Manisaspor'da 3. dönemi olduğunu hatırlatan Özdeş, "31 Mayıs'ta 3. dönemim de sona erecek. Şöyle bir şansım var; Manisaspor'da çalıştığım 3 dönemde de bir değer katmak, bir şeyler oluşturmak benim için anlamlı ve önemliydi. Bu sezonu da burada geçirmek benim için en büyük onurdu. 12-13 yıllık Manisa'nın lig serüveninde Vestel ile başlayan belki 200-250 milyon liralara yakın bir paranın döndüğü bir yerde bugün elimizde kalan 40-45 milyon liralık borç var. Geçtiğimiz 2 yılda bir plan, bir sistem bir kulüp felsefesi oluştu. Bunu sürdürdüğüm için çok mutluyum. Gelecek ile ilgili Manisaspor'un daha güzel olacağını düşünüyorum. Bu planın bu sistemin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. 3. kez görevim sona eriyor. Umarım 4. kez daha iyi şartlarda süper ligde çalışmak nasip olur" ifadelerini kullandı.

Takım olarak Play-off şansını devam ettirmek istediklerini belirten Manisasporlu futbolcu Gökay İravul ise, "Ama olmadı. Maçı da kazanmak için çıkmıştık. Samsunspor’u yenebileceğimizi düşünüyorduk. Maça çok iyi başladık" dedi.

Manisasporlu futbolcu Eray Ataseven de, Play-off şansını son haftalara kadar taşıdıklarını vurgulayarak, "Bu hafta kazansaydık bekleyecektik. Ama olmadı. Genel olarak başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Beklentiler ne kadar yüksek olsa da başarılıydık. Bu sene olmadı. Önümüzdeki sene inşallah olur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir