Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Samsunspor' da tek kötü adam Kazım Yılmaz mı?

Samsunspor' da tek kötü adam Kazım Yılmaz mı?

      Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, Samsunspor'un ekonomik sorunları ile ilgili verdiği bilgide Samsunspor Kulübünün mevcut borcunun ne kadar olduğunu açıklamış. 

     Samsunspor'un 2.5 yıl önce 67 milyon lira ile 69 milyon lira arasında borcunun olduğunu, eski kulüp başkanı Kazım Yılmaz'a, olan borcu açıklarken, resmi kurumlara olan borçları dışında ki alacaklıları adeta "sır" gibi bu isimleri zikretmemesi akıllar da soru işareti oluşturmaya devam etti.

      Başkan Tutu, "Samsunspor'un borcunun 67 milyon lira ile 69 milyon lira arasında olduğunu, artan kur, avukat ve de dava paralarının eklenmesiyle sürekli değişiklik gösterdiğini, zor bir yükün altına her şeyi göğüsleyerek girdiklerini, Kulübün, YEDAŞ'a elektrik, Gençlik ve Spor Bakanlığına stat kirası borcu olduğunu, eski Başkanı Kazım Yılmaz'ın takıma 13 milyon 500 bin lira borç verdiğini ancak, 10 milyon lirasını ödediklerini ama kur farkı nedeniyle hala 13 milyon lira borç kaldığını, Samsunspor Kulübünün borcunu 48 milyon liraya düşürdüklerini, bu yıl 24 milyon lira ödeme yaptıklarını, bunların 17 milyon lirası geçmiş döneme ait olduğunu ve toplamda 28 milyon lira olan eski oyuncu alacaklarını 8 milyon liraya kadar düşürdüklerini, bu ödemelerde Bakan Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin ve diğer destekçilerin katkısı çok büyük olduğunu ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonuna yaklaşık 3 milyon lira borcumuz var  bu borç nedeniyle transfer tahtası kapanmış olabilir." şaşırtıcı ve şaşkınlık yaratan açıklaması hiç inandırıcı gelmiyor.

Şimdi asıl soru şu: Sayın Başkan Tutu...

1- Samsunspor'da Kazım Yılmaz' dan başka kim veya kimlerin gerçekten alacağı var?

2- Kazım Yılmaz dışında neden hiç bir ismi, kurum veya kuruluşu açıklamıyorsunuz. Neden?

3- Samsunspor Kulübü şirket mi, yoksa Holding midir ki borçlar kur üzerinden yapılıyor? Derneklerin borçlanma şekli ve usulü dernek tüzük ve kanunların da belli değil midir?

4- Eski Başkan Kazım Yılmaz haricinde medya üzerinden kavgaya varan eski başkanlardan  Adnan Ölmez alacak konusu ortada iken, diğer eski başkanlar, yöneticilerden kimlerin, kur üzerinden ve nelerden ne kadar alacağı var neden açıklamıyorsunuz?

5- Samsunspor' a bu güne kadar sadece sizin başkanlık dönemleriniz de METRO Holding Sahibi, Samsun'un sevilen ismi işadamı Galip Öztürk ne kadar bağış, hibe yapmıştır?. Neden bu bağışları açıklamıyorsunuz?

6- İşadamı Talip Öztürk'ün başkanlık için Samsun'a geldiğinde  kimler  ve neden başkanlığını engelledi ve takıma başkanlığı önlendi?

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Şahin vb iş adamlarının destekleri ile bu yıl ki transfer tahtası açıldı ama bu paralar Kazım Yılmaz dışında kimlere ödendi ayrıntılı açıklama yapma ihtiyacı neden duymadınız?

       Samsunspor'un başarısını düşünüyorum diyen Başkan Erkut Tutu, ısrarla ateşten gömlek giydik deyip dururken, bu ateşe neden kendini atıyor. Mecburiyeti de yoksa neden çekilmiyor?.

       Takımın borcunu kapatıp, güçlü kadro kuracak bir iş adamı, finansör firma yok mudur?. Kongrelerde belli isimler dışındakiler aday olmaması adına üye listelerini dizayn etme zaruriyeti nereden veya neden doğmaktadır? Kimler belli isimler dışında kimseyi Kulübün başkanlığına aday olması engelleniyor?

      Kusura bakma ama Sayın Başkan, ateşten gömlek, borç batağı devraldık muhabbetlerini bir kenara bırakın da bu takım neden ligi yükselemiyor?. Kimler neden oyalıyor. Kimin ne çıkarı var. Sizi başkanlıkta tutma zorunluluğu ya da sizin başkan kalma mecburiyetiniz mi var?.

       Eğer bu takımın geleceğinin, durumunun düzelmesini gerçekten, canı yürekten istiyor arzuluyorsanız çıkın, her şeyi isim isim, kuruşuna, virgülüne kadar resmi evraklarla dobra dobra açıklayın sizin önünüzde eğilelim. 

       Bu açıklamaya bakınca düşünülen, " Samsunspor' da tek kötü adam Kazım Yılmaz" mı? Açıklama da sadece o ismi açıklamanız şaşkınlık yaratıyor. Diğer isimler neden gizleniyor, açıklanmıyor? Açıklayın ki Samsun kamuoyu da, spor camiası da tüm gerçekleri öğrensin. Değil mi?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi